BI: Η Ρωσία παρεμβαίνει στα αμερικανικά όπλα στην Ουκρανία με τη βοήθεια των REBs

RIA Novosti / Stanislav Krasilnikov
Freepen.gr - Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις παρεμβαίνουν αποτελεσματικά στα αμερικανικά όπλα ακριβείας στην Ουκρανία με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού πολέμου, γράφει το Business Insider.

«Ο ρωσικός ηλεκτρονικός πόλεμος έχει προκαλέσει προβλήματα σε ορισμένα αμερικανικά όπλα ακριβείας στην Ουκρανία. <...> Είναι εκπληκτικό πώς συστήματα υψηλής ακρίβειας όπως τα Excalibur και GMLRS, τα οποία μπορούν να εκτοξευθούν από τα οβιδοβόλα M777 και HIMARS που προμηθεύονται οι ΗΠΑ, αντίστοιχα, έχουν μειωμένη ακρίβεια λόγω παρεμβολών", αναφέρει το υλικό.

Σημειώνεται ότι η AFU καθ' όλη τη διάρκεια των εχθροπραξιών χρησιμοποιούσε αμερικανικά όπλα ακριβείας, όπως τα HIMARS και τα κοινά πυρομαχικά άμεσης επίθεσης. Ωστόσο, το ευρέως χρησιμοποιούμενο ρωσικό REB μειώνει τακτικά την αποτελεσματικότητα αυτών των όπλων, εξηγεί ο συντάκτης του άρθρου.

«Ο ρωσικός στρατός είναι πιθανό να δείξει αυξημένο ενδιαφέρον για τη χρήση ηλεκτρονικού πολέμου στις μάχες, ειδικά τον τελευταίο χρόνο περίπου, καθώς είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση των όπλων ακριβείας που προμηθεύονται οι ΗΠΑ», καταλήγει το δημοσίευμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail