Επιτέλους πότε θα απαλλαγούμε από το ραγιαδισμό

tccb.gov.tr
Ο Ερντογάν ξεσάλωσε πάλι, Υπουργοί της κυβέρνησής του ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα ανεχθούν την ενέργεια της Ελλάδας να οριοθετήσει θαλάσσια πάρκα στις Κυκλάδες και στο Ιόνιο, θεωρώντας αφενός ότι περιλαμβάνονται νησιά που διεκδικούν και αφετέρου ότι είναι μονομερής πρωτοβουλία αντίθετη με την διακήρυξη των Αθηνών.

Του Στέλιου Φενέκου
υποναυάρχου ε.α. - προέδρου Κοινωνίας Αξιών

Παρ΄ όλα αυτά η συνάντηση κορυφής Μητσοτάκη Ερντογάν θα γίνει.

Ας δούμε τι γράφει ο γνωστός δημοσιογράφος που προβάλλει με δέος τον Ερντογάν νυχθημερόν στην Ελλάδα, επηρεάζοντας σιγά σιγά και τους ανύποπτους ακροατές:

"Πάντως, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, στόχος της τουρκικής πλευράς εξακολουθεί να είναι η διατήρηση της «νηνεμίας» με την Αθήνα, η εστίαση στα ζητήματα που μπορούν να προχωρήσουν οι δύο χώρες, ωστόσο αναγνωρίζουν πως το θέμα της διαφοράς με την απόφαση της Αθήνας να οριοθετήσει τα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο, είναι μια αφορμή που δείχνει πως οι δύο πλευρές πρέπει να συζητήσουν όλα τα ζητήματα με ειλικρίνεια και να προχωρήσουν, αν μπορούν, στην επίλυσή τους".

Δηλαδή μας λέει ότι οι παράλογες και παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας που συνεχίζονται και διευρύνονται και μάλιστα εκφράζονται και ως απαγορεύσεις προς εμάς στο να διαχειριστούμε τους χώρους κυριαρχίας μας (ακόμη και στις Κυκλάδες), δεν αποτελούν στοιχείο που διαταράσσει την νηνεμία, γιατί η Τουρκία θέλει νηνεμία με την Αθήνα (εκφράζει με βεβαιότητα μάλιστα τους στόχους της Τουρκίας).

Ναι, εάν υποχωρεί η Ελλάδα στις διεκδικήσεις της Τουρκίας, και αποδέχεται να συζητάει γι' αυτές, τότε η Τουρκία δεν έχει λόγο να μη θέλει νηνεμία.

Η επιτομή του ραγιαδισμού και υποταγής στον Ερντογάν, που όπως ο ίδιος το δήλωσε πάλι πρόσφατα θέλει να ανακτήσει τις κτήσεις της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Και μάλιστα αυτό και η γαλάζια πατρίδα διδάσκονται πλέον και στα Τουρκικά σχολεία ώστε να γαλουχηθεί η νέα γενιά με αυτό το όραμα.

Και συνεχίζει ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος: "Στόχος της Τουρκίας είναι η εστίαση στα ζητήματα που μπορούν να προχωρήσουν οι δύο χώρες και το θέμα της διαφοράς με την απόφαση της Αθήνας να οριοθετήσει θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο (γενικά αναφέρεται σε όλο το Αιγαίο) είναι μία αφορμή που δείχνει πως οι δύο πλευρές ΠΡΕΠΕΙ να συζητήσουν όλα τα ζητήματα με ειλικρίνεια και να προχωρήσουν εάν μπορούν στην επίλυσή τους".

Προσέξτε τα θαλάσσια πάρκα είναι αφορμή γι΄ αυτόν (αυτό άλλωστε θέλει και επιβάλλει η Τουρκία), για να συζητηθούν (ΠΡΕΠΕΙ γράφει) όλα τα θέματα και οι διεκδικήσεις που θέτει η Τουρκία, όχι μόνο αυτά που εμείς αναγνωρίζουμε ως ζήτημα προς διαπραγμάτευση με βάση το Διεθνές Δίκαιο που επικαλούμαστε πάντα.

ΣΗΜ: Η Κύπρος όμως δεν το είδε σαν αφορμή, αλλά οριοθέτησε κανονικότατα και έστειλε μάλιστα στην ΕΕ πλήρες χωροταξικό με ΟΛΗ την ΑΟΖ της νήσου Κύπρου ως Κυπριακή Δημοκρατία, αφού η κατοχή είναι παράνομη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail