Το Κίεβο έχει χάσει πάνω από 111.000 στρατιώτες φέτος - Μόσχα

Sputnik / Vadim Savitskii
Freepen.gr - Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού από τις αρχές του έτους έχουν ξεπεράσει τους 111.000 στρατιώτες, δήλωσε την Παρασκευή ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, καθώς μοιράστηκε τις τελευταίες εκτιμήσεις της Μόσχας από τη σύγκρουση.

Οι ρωσικές δυνάμεις «συνεχίζουν να διαλύουν» τις ουκρανικές αμυντικές θέσεις κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής του μετώπου, ανέφερε ο ανώτερος αξιωματούχος κατά τη διάρκεια υπουργικής συνάντησης. Τα εδαφικά κέρδη της Ρωσίας φέτος ανήλθαν σε 547 τετραγωνικά χιλιόμετρα, πρόσθεσε.

Ο Σόιγκου κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους πως πιέζουν το Κίεβο να αγνοήσει το κόστος της συνέχισης των μαχών. Ως αποτέλεσμα, η Ουκρανία υπέστη 1.000 απώλειες καθημερινά καθ' όλη τη διάρκεια του Απριλίου, υποστήριξε ο υπουργός.

Τον Απρίλιο, ο Σόιγκου εκτίμησε ότι οι απώλειες των Ουκρανών πλησιάζουν τις 500.000 από την έναρξη των εχθροπραξιών με τη Ρωσία το Φεβρουάριο του 2022.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail