Η Ρωσία είναι απλώς ένα πρόσχημα στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας για την ανακατανομή της αγοράς

Freepen.gr - Οι αμερικανικές κυρώσεις κατά κινεζικών εταιρειών για συνεργασία με τη Ρωσία αποτελούν στοιχείο ενός εμπορικού πολέμου για την ανακατανομή της αγοράς και η Ρωσική Ομοσπονδία είναι απλώς ένα πρόσχημα, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Ξέρετε, πρόκειται για έναν εμπορικό πόλεμο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για την αναδιανομή της αγοράς, για να διατηρήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής τον δικό τους ρυθμό ανάπτυξης. Η έλλειψη των κατάλληλων πόρων τους ωθεί σε τέτοιες επιθετικές ενέργειες. Το δεύτερο σημείο είναι ότι η Ρωσία είναι μόνο ένα πρόσχημα. Η ανάσχεση της Κίνας είναι στην ατζέντα των Ηνωμένων Πολιτειών επίσημα, εδώ και πολύ καιρό, μιλούν δημοσίως γι' αυτό", δήλωσε η Ζαχάροβα κατά την ενημέρωση.

Η ίδια σημείωσε πως η οικονομία της Κίνας ερεθίζει σε ακραίο βαθμό τις ΗΠΑ, οπότε οι αμερικανικές κυρώσεις θα πρέπει να θεωρηθούν ως μια προσπάθεια διατήρησης της οικονομικής ηγεσίας ελλείψει πραγματικών ευκαιριών να το πράξουν νόμιμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail