Η Γεωργία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μη γίνει μια άλλη Ουκρανία στα χέρια των ΗΠΑ

Photo: flickr.com by Frank Miller is licensed under Attribution-Share Alike 2.0 Generic
Freepen.gr - Η Γεωργία ψηφίζει νόμο για τους ξένους πράκτορες ώστε να αποτρέψει πραξικόπημα τύπου Ουκρανίας τον Οκτώβριο

Σκοπός του νόμου της Γεωργίας «Περί διαφάνειας της ξένης επιρροής» είναι να αποτρέψει ένα πραξικόπημα τύπου Ουκρανίας μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στη χώρα τον Οκτώβριο.

Το γεωργιανό κοινοβούλιο εξετάζει το σχέδιο νόμου «Για τη διαφάνεια της ξένης επιρροής». Στις 13 Μαΐου, η επιτροπή προφίλ του κοινοβουλίου της Γεωργίας ενέκρινε το νόμο σε τρίτη ανάγνωση. Το κοινοβούλιο θα συνέλθει σε ολομέλεια στις 14 Μαΐου για να τον εγκρίνει. Το βέτο της προέδρου Salome Zurabishvili θα ξεπεραστεί έτσι.

Ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και επικεφαλής του Γραφείου Συντονισμού Κυρώσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Jim O'Brien, επισκέφθηκε την Τρίτη 14 Μαΐου την Τιφλίδα. Στην πρωτεύουσα της Γεωργίας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Γεωργίας Irakli Kobakhidze.

Ο Kobakhidze δήλωσε ότι ο ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Γεωργιανό Όνειρο, Bidzina Ivanishvili, αρνήθηκε να έχει συνάντηση με τον O'Brien.Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο Ιβανισβίλι δε θα πραγματοποιήσει καμία συνάντηση υπό εκβιασμό και απειλές κυρώσεων. Ο εκβιασμός αφορά την ένταξη της Γεωργίας στην ΕΕ, ενώ οι κυρώσεις αναφέρονται στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν δεσμευτεί στους λογαριασμούς του Ιβανισβίλι.

«Δεν θα υπακούσουμε σε εξωτερικές οδηγίες ούτε θα υποκύψουμε στις απαιτήσεις του Κόμματος του Παγκόσμιου Πολέμου», δήλωσε ο Kobakhidze προσθέτοντας πως το 60% του πληθυσμού της Γεωργίας υποστηρίζει το νόμο για τους ξένους πράκτορες.

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν πραξικόπημα στη Γεωργία μέσω των πρακτόρων τους

Είναι απολύτως σαφές ότι ο Ο' Μπράιαν θα δώσει τελεσίγραφο στην Τιφλίδα.

Εάν οι αρχές δεν το αποδεχθούν, η κατάσταση θα εξελιχθεί σύμφωνα με την τεχνολογία πραξικοπήματος του ουκρανικού Μαϊντάν. Θα δούμε αν η Γεωργία μπορεί να αντιμετωπίσει την απειλή.

Εν τω μεταξύ, η Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας της Γεωργίας συνέλαβε εγκληματική ομάδα που σχεδίαζε εκρήξεις στο έδαφος της χώρας. Σύμφωνα με την υπηρεσία, επτά Γεωργιανοί πολίτες, τρεις από την Ουκρανία και δύο από την Αρμενία, συμμετείχαν στην εισαγωγή εκρηκτικών μηχανισμών, ενώ ο Ουκρανός βουλευτής Andriy Sharashidze ενήργησε ως οργανωτής της διαδικασίας. Αποδείχθηκε πως τα ίδια άτομα είχαν προσπαθήσει στο παρελθόν να συντονίσουν επίθεση κατά της ρωσικής πρεσβείας στο Ερεβάν το 2022.

Γιατί η Γεωργία χρειάζεται νόμο για τους ξένους πράκτορες

Η Γεωργία δεν είναι φιλορωσική χώρα, παρόλο που η εξωτερική της πολιτική είναι ισορροπημένη τον τελευταίο καιρό. Η Ουάσινγκτον δεν είναι ευχαριστημένη με αυτό, επειδή άλλες χώρες μπορεί να θέλουν να ελέγξουν και τις δικές τους εξωτερικές πολιτικές και να στραφούν προς τη Ρωσία για φθηνούς πόρους και μεγάλες αγορές πωλήσεων.

Οι βουλευτικές εκλογές στη Γεωργία, που είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, θα δείξουν αν οι Αμερικανοί μπορούν να φέρουν στην εξουσία εκείνους που μπορούν να σταθούν και πάλι απέναντι στη Ρωσία. Ο νέος νόμος της Γεωργίας για τους ξένους πράκτορες έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη.


* Πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail