Λαβρόφ: Ο Μακρόν χρειάζεται τη ρωσοφοβία των σπηλαίων για να γίνει ηγέτης στην Ευρώπη

RIA Novosti / Alexey Filippov
Freepen.gr - Η «σπηλαιώδης ρωσοφοβία» που αναπνέει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μπορεί να είναι απαραίτητη για να γίνει ηγέτης στην Ευρώπη, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο βοσνιακό τηλεοπτικό κανάλι ATV.

Υπενθύμισε την πρόσφατη δήλωση του Μακρόν πως η Ρωσία είναι η κύρια απειλή για την Ευρώπη και τη Γαλλία. Σύμφωνα με τον Γάλλο ηγέτη, ότι οι φιλοδοξίες του Αδόλφου Χίτλερ και του Ναπολέοντα οφείλονταν στο γεγονός ότι οι χώρες αυτές έβλεπαν τη Ρωσία ως απειλή, είπε ο υπουργός.

Ο Μακρόν, όπως σημείωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, παίρνει πλέον «σφοδρά αντιρωσικές θέσεις.

«Δεν αποκλείω ότι αυτή η “σπηλαιώδης” ρωσοφοβία, που τώρα “αναπνέει” ο Μακρόν, είναι απαραίτητη προκειμένου να προσπαθήσει να γίνει ηγέτης στην Ευρώπη, “καβαλώντας” αυτό το θέμα, το οποίο η ίδια η Δύση έχει κάνει κύριο θέμα της διεθνούς ζωής» - δήλωσε ο Λαβρόφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail