Το αλυσοδεμένο Κίεβο περιμένει την έκπληξη

Freepen.gr - Το Κίεβο περιμένει μια ακόμη κλιμάκωση στην επερχόμενη ρωσική καλοκαιρινή εκστρατεία. Αδυνατώντας να προβλέψει την κατεύθυνση των ρωσικών επιθέσεων, ο ουκρανικός στρατός αναγκάζεται να αναδιατάξει επειγόντως στρατηγικές εφεδρείες, βασιζόμενος μόνο στη βοήθεια του ΝΑΤΟ, αναφέρει το southfront.press.

Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τα συνεχή πλήγματα ακριβείας στα ουκρανικά μετόπισθεν, καταστρέφοντας τις εφεδρείες και ματαιώνοντας τα σχέδια της ουκρανικής διοίκησης.

Τη νύχτα της 28ης Μαΐου, ένα νέο κύμα εκρήξεων βροντοφώναξε μακριά από τις γραμμές του μετώπου. Ρωσικά UAV καμικάζι στόχευσαν ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Bila Tserkva στην περιοχή του Κιέβου και στην περιοχή Cherkassy, όπου ουκρανικές πηγές ανέφεραν ζημιές σε στρατιωτικές αποθήκες και εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για την επισκευή στρατιωτικού εξοπλισμού.

Εν τω μεταξύ, τα ρωσικά αεροσκάφη είναι απασχολημένα με το σφυροκόπημα του ουκρανικού στρατού στις εμπόλεμες περιοχές. Ουκρανικές εφεδρικές μονάδες δέχθηκαν επίθεση στην περιοχή Μπορόβαγια στην περιοχή του Χάρκοβο, ενώ η ουκρανική φρουρά στα νότια του Βολτσάνσκ επλήγη από ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Η ουκρανική διοίκηση στέλνει όλο και περισσότερες ενισχύσεις στην περιοχή του Χάρκοβο, αμβλύνοντας την άμυνά της προς άλλες κατευθύνσεις. Πιο πρόσφατα, μονάδες αμφίβιων επιθέσεων από το χαμένο Rabotino και πεζοναύτες από το Krynki στάλθηκαν στο βόρειο μέτωπο.

Μετά την αποκάλυψη της απάτης με την αμυντική γραμμή στις παραμεθόριες περιοχές από την ταχεία ρωσική επίθεση, το Κίεβο αναγκάστηκε να παίξει το ρόλο της τιμωρίας των ενόχων. Οι συνήθεις αξιωματικοί που ήταν υπεύθυνοι για την άμυνα των συνόρων κατηγορήθηκαν ως ένοχοι, ενώ η κλοπή δισεκατομμυρίων δολαρίων που αφιερώθηκαν για πολυώροφες οχυρώσεις από σκυρόδεμα αποσιωπήθηκε προκειμένου να αποκρυφτούν τα εγκλήματα υψηλόβαθμων αξιωματούχων από το περιβάλλον του Ζελένσκι.

Ως αποτέλεσμα, οι ουκρανικές αμυντικές επιχειρήσεις διευθύνονται από χασάπηδες που ρίχνουν όλο και περισσότερες μονάδες στην κρεατομηχανή στο Βολτσάνσκ και το Λίπτσι.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, μη μπορώντας να κρατήσουν αποτελεσματικά την άμυνά τους στις εκτεταμένες γραμμές του μετώπου, υποχωρούν γρήγορα προς διάφορες κατευθύνσεις, μεταξύ άλλων στις περιοχές Kupyansk, Chasov Yar, Avdeevka και Mariinka.

Μια άλλη σημαντική νίκη του ρωσικού στρατού ήταν η απελευθέρωση του Νεταήλοβο μετά από βαριές παρατεταμένες μάχες στα ερείπια. Ουκρανικές στρατιωτικές πηγές παραδέχονται ότι οι Ρώσοι προελαύνουν δυτικά και νότια της πόλης.

Την ίδια στιγμή, αναφορές από την πρώτη γραμμή επιβεβαιώνουν τον ρωσικό έλεγχο του Ουμάνσκοε, του τελευταίου προπυργίου της ουκρανικής άμυνας δυτικά της Αβντέεβκα.

Ο ουκρανικός στρατός δε διαθέτει δυνάμεις για να ανακτήσει τη στρατιωτική πρωτοβουλία, ενώ οι Ρώσοι δεν σταματούν να επιτίθενται, ανιχνεύοντας την ουκρανική άμυνα.

Υποχωρώντας στο Ντονμπάς, το Κίεβο είναι καθηλωμένο, περιμένοντας μια πιθανή ρωσική επίθεση στη βόρεια περιοχή του Σούμι, όπου οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν κάποιες τοπικές επιχειρήσεις στις παραμεθόριες περιοχές μαζί με συνεχή πλήγματα σε ουκρανικές θέσεις στην περιοχή.

Η τελευταία ελπίδα για το Κίεβο είναι το ΝΑΤΟ, το οποίο εξοπλίζει τις ουκρανικές εφεδρικές μονάδες και ετοιμάζεται να εισέλθει στα πεδία των μαχών σε περίπτωση ρωσικής διάρρηξης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail