Η Δύση παλεύει με το χάος καθώς οι κρίσεις στην Ουκρανία και τη Γάζα επιδεινώνονται

Κάθε μέρα που περνάει φέρνει όλο και πιο άσχημα νέα για την Ουκρανία, καθώς η Ρωσία εντείνει τις επιθέσεις σε όλο το μήκος της γραμμής επαφής. Η Ρωσία ακολουθεί μια στρατηγική σμήνους - σκεφτείτε ένα σμήνος μελισσών που σας επιτίθεται. Μπορείτε να αποκρούσετε μια θυμωμένη μέλισσα, ίσως δύο ή τρεις. Αλλά όταν σας κυνηγούν δώδεκα μέλισσες, και ο αριθμός τους αυξάνεται κάθε λεπτό που περνάει, έχετε μεγάλο πρόβλημα. Αυτή είναι η κατάσταση της Ουκρανίας σήμερα. Η Ρωσία εξαπολύει επιθέσεις σε πολλαπλά σημεία, ταυτόχρονα, σε όλο το μήκος της γραμμής επαφής, που εκτείνεται από το Σούμι στα βόρεια μέχρι τη Ζαπορυζία στα νότια. Ο ρωσικός στόχος είναι αρκετά διαφανής - να αναγκάσει την Ουκρανία να αναπτύξει περιορισμένους πόρους για να αντιμετωπίσει αυτές τις νέες επιθέσεις και, στην πορεία, να αποδυναμώσει την άμυνα της Ουκρανίας. Κάποια στιγμή, η Ουκρανία θα σπάσει- θα εκραγεί όπως ένα μπαλόνι γεμάτο με αέρα πέρα από τη χωρητικότητά του.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Το πλήθος των νεοσυντηρητικών στην Ουάσινγκτον βρίσκεται σε αναβρασμό, με μια αυξανόμενη συνειδητοποίηση της διαφαινόμενης ήττας της Ουκρανίας. Η λύση τους; Περισσότερο Cowbell! Ναι, θέλουν ο Μπάιντεν και ο υπουργός Άμυνας του, Λόιντ Όστιν, να αδειάσουν τα στρατιωτικά ντουλάπια των ΗΠΑ και να στείλουν ό,τι είναι δυνατόν στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που θα χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία. Ανόητοι!

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία ξεκίνησε σήμερα την άσκηση τακτικών πυρηνικών όπλων. Αυτό σημαίνει ότι η άσκηση αυτή είχε προγραμματιστεί πολύ νωρίτερα. Δεν πρόκειται για κάτι που επινοήθηκε μετά την ανακοίνωση του Πούτιν πριν από δύο εβδομάδες. Η άσκηση είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Δύση - FAFO!!! (Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το ακρωνύμιο FAFO, σημαίνει, Fuck Around Find Out).

Η ενότητα του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει κάποια πολύ τρικυμισμένα νερά. Η απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού Fico (προφέρεται Fit-zo) περιγράφεται τώρα από τους Σλοβάκους αξιωματούχους ως τρομοκρατική επίθεση με εξωτερική υποστήριξη. Θεωρείται ευρέως πως ο Φίκο έγινε στόχος επειδή αντιτάχθηκε στην περαιτέρω βοήθεια προς την Ουκρανία. Στη συνέχεια, έχουμε το γεγονός ότι η Σερβία και η Ουγγαρία είχαν πρόσφατα θερμές, εγκάρδιες συναντήσεις με τον Σι Τζινπίνγκ της Κίνας και υπέγραψαν συμφωνίες που επεκτείνουν τη συνεργασία τους με την Κίνα. Αυτό δεν αρέσει καθόλου στην Ουάσινγκτον.

Στη συνέχεια, μαθαίνουμε ότι δύο επιπλέον χώρες του ΝΑΤΟ - η Ισπανία και η Νορβηγία - αναγνώρισαν τους Παλαιστίνιους ως κράτος. Η κίνηση αυτή έγινε δεκτή στην Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ με οργή και καταδίκη. Η ανακοίνωση αυτή καθιστά ένα πράγμα βέβαιο - το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να παρέμβει σύντομα στο πλευρό του Ισραήλ.

Ω, παραλίγο να το ξεχάσω. Οι Χούθι κατέρριψαν άλλο ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος Predator (γνωστό και ως Reaper) αξίας 32 εκατομμυρίων δολαρίων αυτή την εβδομάδα. Αυτό σηματοδοτεί το #5. Υποψιάζομαι πως τα όπλα των Χούθις που κατέρριψαν αυτά τα πέντε drones κοστίζουν λιγότερο από 5 εκατομμύρια δολάρια. Κάντε τα μαθηματικά - 32 x 5 = 160 - 5 = 155. Από την άποψη κόστους-οφέλους, οι Χούτι παίρνουν κάποιο σοβαρό κτύπημα για το χρήμα τους ανατρέποντας την υπ' αριθμόν ένα ναυτική δύναμη στον πλανήτη. Απίστευτο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail