Οι χώρες BRICS θα σταματήσουν να συναλλάσσονται σε δολάριο ΗΠΑ, σχεδιάζουν την εισαγωγή νέου νομίσματος

Freepen.gr - Οι χώρες BRICS, οι οποίες περιλαμβάνουν τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική, πρόκειται να συναντηθούν για την ετήσια σύνοδο κορυφής τους τον Οκτώβριο, όπου οι αναπτυσσόμενες χώρες ενδέχεται να ανακοινώσουν τη δημιουργία ενός νέου νομίσματος για να αντιμετωπίσουν το δολάριο των Ηνωμένων Πολιτειών, ανέφερε ο Watcher Guru στο thenews.com.pk.

Οι BRICS είναι ένας διακυβερνητικός οργανισμός που δημιουργήθηκε για τη δημιουργία βαθύτερων δεσμών μεταξύ των κρατών μελών και τη συνεργασία σε οικονομικές επεκτάσεις, όπως το εμπόριο. Ορίστηκε για να αντισταθμίσει τις δυτικές συμμαχίες.

Σύμφωνα με αναφορές, η ομάδα φέρεται να στρέφεται προς την τεχνολογία blockchain για το ολοκαίνουργιο σύστημα πληρωμών της.

Ο οργανισμός στοχεύει να επηρεάσει άλλες χώρες να εγκαταλείψουν το δολάριο ΗΠΑ, αναβαθμίζοντας τα τοπικά νομίσματα για το εμπόριο, καθώς και αναπτύσσοντας ένα νέο νομισματικό σύστημα που θα ανταγωνίζεται το δολάριο ΗΠΑ.

Τον τελευταίο καιρό, λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού καθώς και της αύξησης των επιτοκίων, οι άνθρωποι είναι επιφυλακτικοί ως προς τις επενδύσεις στο δολάριο και στρέφονται προς άλλα νομίσματα. Παρόλα αυτά, το δολάριο εξακολουθεί να λειτουργεί ως παγκόσμιο αποθεματικό, αλλά το αυξανόμενο χρέος των ΗΠΑ υποδηλώνει ότι αυτό μπορεί να αλλάξει.

Ως εκ τούτου, οι BRICS επιδιώκουν να επωφεληθούν από αυτή την αλλαγή στη συμπεριφορά, ανακοινώνοντας ένα νέο νόμισμα που θα αποδυναμώσει περαιτέρω το ήδη εξασθενημένο δολάριο.

Στην ετήσια συνάντησή του πέρυσι, ο οργανισμός BRICS είχε ανοίξει τις πόρτες του προσκαλώντας πολλά νέα έθνη, όπως η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ιράν να ενταχθούν στις τάξεις του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail