Ο Πούτιν είπε ότι οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Κίνας δεν στρέφονται εναντίον κανενός

RIA Novosti / Sergey Bobylev
Freepen.gr - Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας δεν είναι ευκαιριακές και δεν στρέφονται εναντίον κανενός, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας στενής συνομιλίας με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

«Είναι θεμελιώδους σημασίας οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Κίνας να μην είναι καιροσκοπικές και να μην στρέφονται εναντίον κανενός. Η συνεργασία μας στις παγκόσμιες υποθέσεις λειτουργεί σήμερα ως ένας από τους κύριους σταθεροποιητικούς παράγοντες στη διεθνή σκηνή", τόνισε ο Ρώσος ηγέτης.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία και η Κίνα υποστηρίζουν από κοινού τις αρχές της δικαιοσύνης και μιας δημοκρατικής παγκόσμιας τάξης που αντανακλά τις πολυπολικές πραγματικότητες και μια τάξη βασισμένη στο διεθνές δίκαιο στον κόσμο. «Η Ρωσία και η Κίνα συνεργάζονται με επιτυχία στα Ηνωμένα Έθνη, στους BRICS, στον SCO, καθώς και στην G20. Είμαστε αποφασισμένοι να εναρμονίσουμε περαιτέρω τις διαδικασίες ολοκλήρωσης στον ευρασιατικό χώρο, να συνδυάσουμε τις δυνατότητες της EurAsEC και της αγαπητής σας φίλης, της πρωτοβουλίας One Belt, One Road", απαρίθμησε ο Ρώσος ηγέτης. 

Ο Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι η τρέχουσα επίσκεψή του θα δώσει πρόσθετη ώθηση στην ανάπτυξη όλου του φάσματος της διμερούς συνεργασίας. «Θα ήθελα να τονίσω: είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι στην Κίνα και που σας συναντώ», απευθύνθηκε ο Πούτιν στον συνομιλητή του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail