NI: Η Ρωσία εκσυγχρονίζει μαζικά τα άρματα μάχης T-72 για να καταπολεμήσει τον δυτικό εξοπλισμό

RIA Novosti / Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Freepen.gr - Η Ρωσία έδειξε την αποτυχία της δυτικής προσέγγισης στην ανάπτυξη αρμάτων μάχης, αναβαθμίζοντας τα άρματα μάχης Τ-72 ώστε να καταπολεμήσει με επιτυχία τα τεθωρακισμένα οχήματα του ΝΑΤΟ, γράφει ο Brandon Weichert, αρθρογράφος του αμερικανικού περιοδικού National Interest.

«Η Ρωσία έχει βάλει σε πλήρη εξέλιξη τον εκσυγχρονισμό (των αρμάτων της T-72) στην (τελευταία) έκδοση T-72B3M για να καταπολεμήσει την αυξανόμενη απειλή από τα δυτικά άρματα μάχης στην Ουκρανία», τόνισε.

Όπως σημείωσε ο δημοσιογράφος, τα αναβαθμισμένα T-72B3M δε διακρίνονται μόνο για τη μαζική τους παραγωγή και την ευκολία συντήρησης, αλλά και για την υψηλή μαχητική τους αποτελεσματικότητα, η οποία τους επιτρέπει να αντιστέκονται στα ακριβά δυτικά οχήματα. Το δυναμικό αμυντικό σύστημα Relikt και τα νέα σκοπευτικά καθιστούν το άρμα μια εκφοβιστική δύναμη, τόνισε ο Weichert.

Κατά τη γνώμη του συγγραφέα, το T-72B3M χρησιμεύει ως περαιτέρω απόδειξη της ικανότητας των Ρώσων σχεδιαστών να σχεδιάζουν οχήματα μάχης μαζικής παραγωγής και πρακτικής χρήσης. Οι δυτικοί κατασκευαστές υστερούν κατά πολύ σε σχέση με τους Ρώσους ομολόγους τους.

«Οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους, δυστυχώς, έχουν ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο. Αργά ή γρήγορα, οι συνέπειες αυτής της επιλογής (υπέρ των αρμάτων μάχης που είναι πολύ ακριβά και δύσκολα συντηρήσιμα) θα προλάβουν τη Δύση. Και ίσως την έχουν ήδη προλάβει στην Ουκρανία", αναφέρει ο Weichert.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail