Axios: Οι ΗΠΑ μπορεί να σταματήσουν τις προμήθειες όπλων στο Ισραήλ σε περίπτωση επιχείρησης στη Ράφα

ΑΡ Photo / Ιsmael Abu Dayyah
Freepen.gr - Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο να αναστείλει τις προμήθειες όπλων προς το Ισραήλ εάν αυτό αναλάβει μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη Ράφα, ανέφερε την Τρίτη το Axios, επικαλούμενο ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τις πηγές, η Ουάσινγκτον μπορεί «να αναστείλει τις παραδόσεις όπλων στο Ισραήλ ή να επιβάλει όρους στη χρήση ορισμένων αμερικανικών οπλικών συστημάτων», εάν ο σύμμαχός της προβεί σε ένα τέτοιο βήμα. Ο Λευκός Οίκος δεν θεωρεί τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα «κόκκινη γραμμή», η παραβίαση της οποίας θα οδηγούσε σε θεμελιώδεις αλλαγές στη θέση της Ουάσινγκτον για τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

«Αν αυτό είναι το μόνο που σκοπεύουν να κάνουν, είμαστε πρόθυμοι να το δεχτούμε, αλλά υπάρχει μεγάλη νευρικότητα σχετικά με τα βήματα που θα ακολουθήσουν», ανέφερε ένας από τους συνομιλητές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail