Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο Covid παγκοσμίως

pixabay / spencerbdavis1
Freepen.gr - Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca ανακοίνωσε την απόσυρση του εμβολίου Covid-19 από τις παγκόσμιες αγορές, υποστηρίζοντας ότι το φάρμακο έχει παραγκωνιστεί από τις εναλλακτικές λύσεις.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την πρόσφατη παραδοχή της παρασκευάστριας εταιρείας του φαρμάκου πως το εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει δυνητικά θανατηφόρους θρόμβους αίματος σε σπάνιες περιπτώσεις.

Σε δήλωσή του την Τετάρτη, την οποία επικαλούνται πολλά μέσα ενημέρωσης, εκπρόσωπος της AstraZeneca δήλωσε ότι πολλαπλές παραλλαγές του εμβολίου είχαν αναπτυχθεί από την έναρξη της πανδημίας, οδηγώντας σε μείωση της ζήτησης για το Vaxzevria, το οποίο δεν παρασκευάζεται ή αναπτύσσεται πλέον. Ο εκπρόσωπος επικαλέστηκε επίσης ανεξάρτητες εκτιμήσεις που υποστηρίζουν ότι «πάνω από 6,5 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν μόνο κατά το πρώτο έτος χρήσης και πάνω από 3 δισεκατομμύρια δόσεις χορηγήθηκαν παγκοσμίως».

Το εμβόλιο της AstraZeneca κυκλοφόρησε στις αρχές του 2021, λίγο μετά την κήρυξη της επιδημίας Covid-19 σε πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η AstraZeneca απέσυρε οικειοθελώς την άδεια κυκλοφορίας του εμβολίου στην ΕΕ τον περασμένο Μάρτιο, με την επιβεβαίωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail