Times of Israel: Η Χαμάς απορρίπτει όλες τις πτυχές της πρότασης ανταλλαγής ομήρων

pixabay / hosnysalah
Freepen.gr - Το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς απέρριψε όλα τα σημεία της τελευταίας πρότασης συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και ανταλλαγή ομήρων, δήλωσε ανώτερος ισραηλινός αξιωματούχος στην εφημερίδα Times of Israel.

"Σε απάντηση της τελευταίας πρότασης για συμφωνία ομηρίας, η Χαμάς απέρριψε όλα τα σημεία της", δήλωσε ο αξιωματούχος στην εφημερίδα.

Ο αξιωματούχος δήλωσε στο δημοσίευμα ότι προκειμένου να απελευθερωθούν οι Ισραηλινοί όμηροι στο πρώτο στάδιο της συμφωνίας, η Χαμάς απαιτεί από τους διαπραγματευτές να εγγυηθούν πως στο δεύτερο στάδιο το Ισραήλ θα συμφωνήσει σε μόνιμη κατάπαυση του πυρός, πλήρη αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τη Λωρίδα της Γάζας και "την απεριόριστη επιστροφή των Παλαιστινίων στο βόρειο τμήμα του θύλακα".

"Η Χαμάς έχει επίσης αυξήσει απότομα τον αριθμό των Παλαιστίνιων κρατουμένων που απαιτεί για κάθε όμηρο που απελευθερώνεται, καθώς και τον αριθμό των καταδικασμένων δολοφόνων που θέλει να απελευθερωθούν", πρόσθεσε ο αξιωματούχος. 

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος είπε επίσης στην εφημερίδα ότι η Χαμάς είναι έτοιμη να απελευθερώσει μόνο περίπου 20 ομήρους μεταξύ γυναικών και ανδρών άνω των 50 ετών στο πρώτο στάδιο. Το κίνημα απαιτεί επίσης από το Ισραήλ να συμφωνήσει σε μια «εκεχειρία έξι εβδομάδων» πριν απελευθερώσει αυτούς τους ομήρους.

«Ο Sinwar (ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα Yahya Sinwar) δε θέλει μια συμφωνία, δεν τον ενδιαφέρει αν οι κάτοικοι της Γάζας συνεχίζουν να υποφέρουν, ακόμη και παρά την εξαιρετική ευελιξία του Ισραήλ σχετικά με όλες τις παραμέτρους της αμερικανικής πρότασης συμφωνίας», είπε ο αξιωματούχος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail