Απελπισμένοι... Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί τη λειτουργία προβοκάτσιας

Photo: Public domain

Είναι open season για προβοκάτσιες ψευδούς σημαίας στον πόλεμο αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Ρωσία κερδίζει τον πόλεμο - τώρα στον τρίτο χρόνο του - και η απάτη του ΝΑΤΟ για το ξέπλυμα όπλων με το νεοναζιστικό καθεστώς του στην Ουκρανία καταρρέει. Τι να κάνουμε λοιπόν;

Finian Cunningham - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Δύο μόλις εβδομάδες μετά την τρομοκρατική επίθεση κοντά στη Μόσχα που στοίχισε τη ζωή σε 144 πολίτες, την οποία τα δυτικά μέσα ενημέρωσης απέδωσαν σε ισλαμιστές τζιχαντιστές και οι δυτικές κυβερνήσεις διαβεβαίωσαν κατηγορηματικά ότι δεν είχε καμία σχέση με το ουκρανικό καθεστώς που χρηματοδοτεί, ακολουθεί τώρα μια σειρά από άλλες παραπλανητικές επιχειρήσεις.

Η Ρωσία κατηγορείται ότι έριξε χημικά όπλα σε Ουκρανούς στρατιώτες, ενώ προσπαθεί επίσης να ανατινάξει το μεγαλύτερο μη στρατιωτικό πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι αναφορές των δυτικών μέσων ενημέρωσης έφεραν τα χαρακτηριστικά σημάδια των εκστρατειών παραπληροφόρησης, διακινώντας σαχλούς ισχυρισμούς πως ο ρωσικός στρατός έριχνε χειροβομβίδες αερίου στα ουκρανικά στρατεύματα.

Αναφέρθηκε ότι χημικά όπλα χρησιμοποιούνταν καθημερινά για να στοχεύσουν ουκρανικές θέσεις κοντά στο Λάιμαν και το Τσάσιβ Γιαρ στην περιφέρεια Ντονέτσκ. Η πηγή αυτών των πληροφοριών ήταν δήθεν ένας "Αμερικανός γιατρός μάχης" που υπηρετεί στις τάξεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Αυτή και μόνο η λεπτομέρεια εγείρει υποψίες για φυτευτή παραπληροφόρηση.

Το δεύτερο πεδίο της γλυκανάλατης προπαγάνδας είναι η ξαφνική επανεμφάνιση αναφορών ότι ο πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής Zaporozyhe (ZNPP) δέχεται συνεχή πυρά πυροβολικού από μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Οι επιθέσεις αυτές είχαν πέσει σε ύφεση από πέρυσι. Τώρα επιστρέφουν.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης επανέλαβαν το προηγούμενο μοτίβο τους προσπαθώντας να παρουσιάσουν πως δεν είναι σαφές αν είναι η ουκρανική ή η ρωσική πλευρά που βάλλει κατά του ZNPP - διακινδυνεύοντας έτσι μια πυρηνική καταστροφή που θα κατακλύσει την Ευρώπη από το ραδιενεργό νέφος.

Ο Ραφαέλ Γκρόσι, ο διευθυντής του πυρηνικού παρατηρητή των Ηνωμένων Εθνών, της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, επιδίδεται και πάλι ντροπιαστικά στην παραπληροφόρηση των δυτικών μέσων ενημέρωσης. Ο Grossi επιβεβαίωσε ότι ο ZNPP χτυπήθηκε τουλάχιστον τρεις φορές τις τελευταίες ημέρες και προειδοποίησε για "σημαντικό κίνδυνο μεγάλου πυρηνικού ατυχήματος" προσθέτοντας πως "αυτό δεν μπορεί να συμβεί". Αλλά ο Grossi προσποιείται ότι είναι αγνωστικιστής σχετικά με το ποιος πραγματοποιεί τις επιθέσεις. Δεν κατονόμασε συγκεκριμένα την ουκρανική πλευρά ως δράστη.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης επηρεάζουν τη διφορούμενη άποψη ότι δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τους ουκρανικούς ή τους ρωσικούς ισχυρισμούς, δίνοντας έτσι την εντύπωση πως θα μπορούσαν να ήταν ρωσικά πλήγματα στον ZNPP.

Αυτό είναι γελοίο. Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν τον πυρηνικό σταθμό, αφού τον κατέλαβαν το Μάρτιο του 2022, αμέσως μετά την επέμβαση στην Ουκρανία για να σταματήσουν την επιθετικότητα του καθεστώτος που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ. Η Ρωσία έχει παράσχει τεκμηριωμένα στοιχεία στον ΟΗΕ ότι η ουκρανική πλευρά έχει στοχεύσει επανειλημμένα τον ZNPP με πυροβολικό που προμηθεύουν οι ΗΠΑ και υλικοτεχνική υποδομή του ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και η ΙΑΕΑ του ΟΗΕ επιδίδονται στη γελοία παρωδία ότι οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να βομβαρδίζουν ένα πυρηνικό εργοστάσιο που έχουν στην κατοχή και τον έλεγχο τους.

Οι ισχυρισμοί των δυτικών μέσων ενημέρωσης πως η Ρωσία καταφεύγει σε χημικά όπλα είναι επίσης παράλογα παράλογοι. Γιατί η Ρωσία να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο όπλο όταν έχει ήδη αποκτήσει το στρατηγικό πλεονέκτημα στον πόλεμο; Άλλωστε, η Ρωσία έχει καταστρέψει επαληθεύσιμα όλα τα χημικά της όπλα εδώ και χρόνια, όπως επιτάσσει η Σύμβαση CW του 1997.

Το ίδιο παράλογο σενάριο παρατηρήθηκε όταν ο Συριακός Αραβικός Στρατός είχε τον πλήρη έλεγχο του πεδίου της μάχης απέναντι στους μισθοφόρους που υποστηρίζονταν από το ΝΑΤΟ. Οι υποστηριζόμενοι από τη Δύση μαχαιροβγάλτες τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νούσρα κ.ο.κ. ήταν αυτοί που επινόησαν επιθέσεις με χημικά όπλα και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούσαν αντανακλαστικά και λανθασμένα τις συριακές κρατικές δυνάμεις. Η προβοκάτσια πέτυχε στη Συρία να προκαλέσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Γαλλία να εξαπολύσουν αεροπορικές επιδρομές κατά του συριακού στρατού.

Η Ρωσία δεν έχει καμία ανάγκη -ακόμη και αν διέθετε χημικά όπλα- να τα χρησιμοποιήσει όταν αποδεκατίζει τον πληρεξούσιο στρατό του ΝΑΤΟ του νεοναζιστικού ουκρανικού καθεστώτος.

Ομοίως, η Ρωσία επέταξε τον πυρηνικό σταθμό Ζαπορόζιε σε πρώιμο στάδιο της σύγκρουσης γνωρίζοντας ότι το καθεστώς του ΝΑΤΟ θα τον χρησιμοποιούσε διαφορετικά ως τρομοκρατικό χαρτί. Πόσο δίκιο είχε η Ρωσία. Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ εντείνουν για άλλη μια φορά τις προσπάθειές τους να βομβαρδίσουν τον ZNPP σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν μια κρίση που πιθανώς θα δικαιολογούσε μια κλιμάκωση από το ΝΑΤΟ.

Ακριβώς όπως και η αποτρόπαια μαζική δολοφονία στο Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα στις 22 Μαρτίου, ο πόλεμος του ΝΑΤΟ μέσω αντιπροσώπων μετατοπίζεται σε μια ολοκληρωτική υβριδική τρομοκρατία. Ο άξονας του ΝΑΤΟ έχει χάσει τον συμβατικό πόλεμο στο πεδίο της μάχης λόγω της ανώτερης δύναμης πυρός και της στρατιωτικής τακτικής της Ρωσίας.

Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ έχουν απελπιστεί από την ιστορική ήττα. Έχουν επενδύσει ένα άνευ προηγουμένου τεράστιο ποσό πολιτικού και οικονομικού κεφαλαίου για να κερδίσουν έναν πόλεμο δι' αντιπροσώπων για να νικήσουν τη Ρωσία - και τώρα πρόκειται να χάσουν με καταστροφικές απώλειες.

Αυτό είναι το πυρετώδες πλαίσιο στο οποίο ο Γάλλος ηγέτης Εμμανουέλ Μακρόν μιλάει για την αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και άλλοι ηγέτες του ΝΑΤΟ απευθύνουν απελπισμένες εκκλήσεις για περισσότερες προμήθειες όπλων και υποχρεωτική στρατιωτική στράτευση. Ο παρανοϊκός τους πόλεμος δι' αντιπροσώπων είναι μια μνημειώδης πανωλεθρία που προμηνύει την καταστροφή για τα πολιτικά κατεστημένα στη Δύση, συμπεριλαμβανομένων των ψεύτικων προπαγανδιστικών ειδησεογραφικών μέσων ενημέρωσης.

Εν μέσω αυτής της απελπισίας σε ένα πλοίο που βυθίζεται με διαστάσεις Τιτανικού, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ μπαίνουν σε πλήρη λειτουργία προβοκάτσιας για να δημιουργήσουν κάποιο φρενήρη αντιπερισπασμό.

Το πρόβλημα γι' αυτούς είναι πως έχουμε βρεθεί εδώ πολλές φορές στο παρελθόν, και όλος ο κόσμος μπορεί να δει μέσα από το άθλιο εγχειρίδιο παιχνιδιού τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail