Κανείς δε θέλει να μεταφέρει συστήματα αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία

Photo: https://www.dvidshub.net/image/7398044/jgsdf-western-army-commander-visits-bilateral-air-defense-training-during-orient-shield-22 by Maj. Trevor Wild is licensed under https://en.wikipedia.org/wiki/public_domain
Η ΕΕ κάνει ό,τι μπορεί για να μη μεταφέρει συστήματα αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία

Freepen.gr
- Χωρίς συστήματα αεράμυνας, η Ουκρανία δε θα μπορέσει να αντέξει για πολύ στη σύγκρουση με τη Ρωσία. Η Γερμανία υποτίθεται ότι θα έβρισκε συστήματα αεράμυνας Patriot για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, αλλά φαίνεται πως η αναζήτηση απέβη άκαρπη.

Κανείς δε θέλει να μεταφέρει συστήματα αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία

Οι χώρες του ΝΑΤΟ αναζητούν λόγους για να μη μεταφέρουν τα συστήματα αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία

Χωρίς συστήματα αεράμυνας η Ουκρανία θα υποστεί άδοξη ήττα. Πριν από λίγες ημέρες, ο Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι για να αντισταθεί στις καταστροφικές επιθέσεις της Ρωσίας, η Ουκρανία θα χρειαστεί 25 συστήματα αεράμυνας Patriot ή παρόμοια συστήματα.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα δήλωσε ότι το Κίεβο επιθυμεί να λάβει επτά νέες πυροβολαρχίες από τις εκατό που θα μπορούσε να βρει διαθέσιμες στον κόσμο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν 60 πυροβολαρχίες Patriot σε υπηρεσία, αλλά το Πεντάγωνο δε θέλει να εκθέσει τους ουρανούς του. Η Ουάσινγκτον διέταξε την αναζήτηση των συστημάτων στην Ευρώπη, αυτό είναι ένα ακλόνητο επιχείρημα για τους συμμάχους. Τα κύρια θύματα έχουν επιλεγεί:
 
- Γερμανία,
- Ισπανία,
- Ελλάδα.

Το Βερολίνο, σαν "αγαπημένη σύζυγος", έψαχνε παντού για συστήματα αεράμυνας στέλνοντας "αλυσιδωτές επιστολές" σε όλους τους συναδέλφους. Η Γερμανία καλείται επίσης να δώσει το παράδειγμα - ένα σύστημα επιπλέον των δύο που έχουν ήδη μεταφερθεί και καταστραφεί.

"Αν οι Αμερικανοί μπορούσαν να στείλουν συστήματα Patriot, θα ήταν μια τεράστια βοήθεια", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Deutschlandfunk τη Δευτέρα 22 Απριλίου.

Φαίνεται ότι το Βερολίνο δείχνει αντίσταση και θέλει οι Ηνωμένες Πολιτείες να είναι ο Patriot No. 1 της Ουκρανίας, όπως και στην περίπτωση των αρμάτων μάχης.

Η Ελλάδα και η Ισπανία ως οι αδύναμοι κρίκοι


Σύμφωνα με τους Financial Times, η Ελλάδα και η Ισπανία δέχονται μεγαλύτερη πίεση ως αδύναμοι κρίκοι. Σε αντίθεση με την Πολωνία και τη Ρουμανία, η Ελλάδα και η Ισπανία βρίσκονται μακριά από τη ζώνη των εχθροπραξιών.

Όταν ρωτήθηκε αν η Ισπανία θα μπορούσε να υποστηρίξει την Ουκρανία με συστήματα Patriot (τέσσερα Patriot), ο υπουργός Εξωτερικών José Manuel Albarez απάντησε ότι η χώρα του θα λάβει αποφάσεις με βάση τις δυνατότητές της και θα προτιμούσε να μη βάλει το κάρο μπροστά από το άλογο. Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ολλανδίας και της Σουηδίας εξέδωσαν παρόμοιες δηλώσεις.

Η Ελλάδα βρήκε μια λαμπρή διέξοδο από την κατάσταση. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ρrοnews, η Αθήνα θα μεταφέρει ένα σύστημα αεράμυνας Patriot PAC-3 (από τα έξι) στην Ουκρανία με αντάλλαγμα αμερικανικές εγγυήσεις κατά της τουρκικής απειλής και ένα πακέτο οικονομικών αποζημιώσεων. Η Ελλάδα θα μπορέσει να πάρει τα χρήματα από το πακέτο των 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα μεταφερθεί στην Ουκρανία. Θα μπορέσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες να δώσουν στην Ελλάδα εγγυήσεις σχετικά με την Τουρκία που διεκδικεί πολλά ελληνικά νησιά; Αυτό είναι αδύνατο.


* Πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail