Κάτι επικίνδυνο συμβαίνει στα γήπεδα ώστε τρίζουν τα θεμέλια της [όποιας] δημοκρατίας

φωτο sport-fm.gr
Όταν η κυβέρνηση που ανέχεται τη βία και την εγκληματικότητα σε όλα τα επίπεδα, αποφάσισε να κλείσει τα γήπεδα, αρκετοί υποψιάστηκαν ότι ενδεχομένως κάτι άλλο πολύ χειρότερο ίσως να κρύβεται πίσω. Υπάρχουν πολύ απλοί τρόποι να τελειώνουμε με τη βία, δίχως απειλές, wallet στα κινητά κ.ο.κ. Αλλά δεν είναι του παρόντος.

Του Στρατή Μαζίδη

Αρχικά η ομάδα του ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική στον αγώνα με τον ΠΑΟ για... μία κροτίδα. Κι έπειτα ήρθε η συνέχεια. Κλήση σε απολογία του Παναιτωλικού για το πανό για την κ. Καρυστιανού, το οποίο είχε ένα ξεκάθαρο αλλά καθόλου μεμπτό πολιτικό μήνυμα.

Τώρα ήταν η σειρά του ΠΑΟ για το πανό στην άδεια Θύρα 13 που προέτρεπε σε λουκέτο της Βουλής και όχι των γηπέδων.

Παναθηναϊκοί, Ολυμπιακοί, ΑΕΚτζήδες, ΠΑΟΚτζήδες, Αρειανοί και λοιποί φίλαθλοι της κάθε ομάδας αντιλαμβάνεστε τι κυοφορείται στα γήπεδα; Πανό και μηνύματα με (σκληρή) κριτική απέναντι στην κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα οδηγούν σε απολογίες και πρόστιμα. Να το πούμε με μια λέξη; Λογοκρισία.

Προσέξτε, αφήνω εκτός υβριστικά μηνύματα για μητέρες, πατρίδες κτλ. Ορισμένα πράγματα είναι ιερά και πρέπει να τα σεβόμαστε, όχι να υπάρχει ο μπαμπούλας του προστίμου.

Αυτό που ξεκίνησε να συμβαίνει στα γήπεδα με τη λογοκρισία της έκφρασης των ανθρώπων, μας οδηγεί σε πολύ σκοτεινά μονοπάτια. Μας θέλουν να πηγαίνουμε στο γήπεδο, να χοροπηδάμε και μέχρι εκεί. Άποψη δεν πρέπει να έχουμε. Ιδιαίτερα αντίθετη.

Ό,τι ομάδα κι αν είμαστε ο καθένας, απέναντι σε αυτόν τον κίνδυνο βρισκόμαστε όλοι μαζί. Χθες η λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Σήμερα τα πανό στα γήπεδα. Αύριο τι;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail