Συναγερμός! Το Ισραήλ ετοιμάζεται να χτυπήσει "δυναμικά" το Ιράν και οι Ιρανοί υπόσχονται αντίποινα

Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη στιγμή που έχουμε δει στη Μέση Ανατολή στη σύγχρονη εποχή. Όπως θα δείτε παρακάτω, το Ισραήλ αποφάσισε να χτυπήσει το Ιράν. Υπάρχει ακόμη συζήτηση για το αν θα έπρεπε να είναι ένα καταστροφικό ή ένα πιο περιορισμένο χτύπημα. Αλλά σε κάθε περίπτωση, οι Ιρανοί δεσμεύονται να αντεπιτεθούν. Στην πραγματικότητα, οι Ιρανοί υπόσχονται να απαντήσουν σε οποιαδήποτε επίθεση με συντριπτική δύναμη. Περιττό να πούμε πως αυτό θα προκαλούσε σίγουρα μια άλλη απάντηση από το Ισραήλ. Ο κύκλος θα συνεχιζόταν έως ότου κάποιος αποφασίσει τελικά ότι φτάνει. Τι γίνεται όμως αν καμία πλευρά δεν υποχωρήσει και η σύγκρουση κλιμακωθεί σε αδιανόητο επίπεδο;

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σύμφωνα με τους Times of Israel , το Channel 12 αναφέρει ότι η ισραηλινή κυβέρνηση αποφάσισε να χτυπήσει το Ιράν «καθαρά και δυνατά»:
Σε ένα ρεπορτάζ χωρίς πηγή, το Channel 12 ισχυρίζεται πως το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο έχει λάβει την απόφαση να απαντήσει «καθαρά και δυναμικά» κατά του Ιράν για την επίθεση με πυραύλους και drone το βράδυ του Σαββάτου.

Η απάντηση θα έχει σχεδιαστεί για να στείλει το μήνυμα ότι το Ισραήλ «δε θα επιτρέψει μια επίθεση τέτοιου μεγέθους εναντίον του να περάσει χωρίς αντίδραση», αναφέρει το ρεπορτάζ. Η απάντηση θα έχει επίσης σχεδιαστεί για να καταστήσει σαφές ότι το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στους Ιρανούς να «καθιερώσουν την εξίσωση» που προσπάθησαν να επιβεβαιώσουν τις τελευταίες ημέρες. Αυτό φαίνεται να είναι μια αναφορά στην προειδοποίηση του Ιράν πως μελλοντικά ισραηλινά πλήγματα στο ιρανικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών διπλωματικών του εγκαταστάσεων, θα αντιμετωπίζονται και πάλι από ιρανικά αντίποινα στο Ισραήλ.
Φυσικά αυτό δεν είναι το μόνο μέσο που δείχνει ότι έχει ήδη ληφθεί απόφαση.

Σύμφωνα με το Axios, ο Yoav Gallant είπε στον Lloyd Austin πως το Ισραήλ πιστεύει ότι πρέπει να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν το Σάββατο:
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant είπε στον Υπουργό Άμυνας Lloyd Austin την Κυριακή ότι το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να απαντήσει στην άνευ προηγουμένου επίθεση με πυραύλους και drone που εξαπέλυσε το Ιράν το Σαββατοκύριακο, δήλωσε στο Axios Αμερικανός αξιωματούχος και άλλη πηγή που ενημερώθηκε για την τηλεφωνική κλήση.
Και τη Δευτέρα, ο Herzi Halevi δήλωσε δημόσια πως η επίθεση του Ιράν «θα λάβει απάντηση»:
Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ συνεδρίασε τη Δευτέρα για να συζητήσει πώς και πότε να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν, για την οποία η Τεχεράνη είπε ότι ήταν απάντηση στη δολοφονία από το Ισραήλ ενός ανώτερου Ιρανού στρατηγού σε ιρανικό διπλωματικό κτίριο στη Δαμασκό της Συρίας. Το Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει ή αρνηθεί την ανάμειξή του.

«Κοιτάμε μπροστά και εξετάζουμε τα βήματά μας. Η εκτόξευση τόσων πολλών πυραύλων, πυραύλων κρουζ και μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο ισραηλινό έδαφος θα αντιμετωπιστεί με απάντηση», δήλωσε ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού, Χέρζι Χαλέβι, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε βάση της ισραηλινής αεροπορίας που υπέστη ζημιές από την ιρανική επίθεση.
Ορισμένες ειδησεογραφικές πηγές υποδήλωναν ότι επίκειται επίθεση, αλλά αυτό φαίνεται να είναι πολύ απίθανο.

Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο πρόκειται να συνεδριάσει ξανά την Τρίτη και κάθε χτύπημα στο Ιράν θα πρέπει σχεδόν σίγουρα να περιμένει λίγο μετά από αυτή τη συνεδρίαση:
Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει ξανά αύριο, σημειώνει η αναφορά, και οι κανονισμοί της διοίκησης του Εσωτερικού Μετώπου δεν έχουν αλλάξει, υποδεικνύοντας ότι μια ισραηλινή επίθεση είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί σήμερα.
Αλλά το ρολόι χτυπά, γιατί πλησιάζει το Πάσχα, και αυτή είναι μια μεγάλη εθνική εορτή στο Ισραήλ.

Οπότε θα περίμενα κάτι να συμβεί πολύ πριν από τότε.

Πολλοί στο συνασπισμό του Νετανιάχου γίνονται ανήσυχοι, επειδή θέλουν να χτυπήσουν το Ιράν εξαιρετικά σκληρά.

Μάλιστα, ο Itamar Ben-Gvir έχει πει ότι είναι καιρός το Ισραήλ «να τρελαθεί»
Η δεξιά βάση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι ήδη δυσαρεστημένη που η χερσαία επιχείρηση στη Ράφα δεν έχει πραγματοποιηθεί και δε φαίνεται να είναι επικείμενη, αφού το Ισραήλ έχει αποσύρει τους περισσότερους στρατιώτες του από τη Γάζα. Το Ισραήλ καλεί δύο εφεδρικές ταξιαρχίες τις επόμενες ημέρες για ενίσχυση στη Γάζα, αλλά θα χρειαστεί περισσότερες δυνάμεις για οποιαδήποτε μεγάλη επιχείρηση. Τώρα, οι υποστηρικτές του Νετανιάχου θέλουν ισχυρά αντίποινα και κατά του Ιράν.

«Για να δημιουργηθεί αποτροπή στη Μέση Ανατολή», το Ισραήλ «πρέπει να τρελαθεί», δήλωσε την Κυριακή ο Itamar Ben-Gvir, υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ και φωνή της σκληρής δεξιάς του Ισραήλ.

Η αποτυχία δράσης εναντίον του Ιράν ή της Ράφα θα μπορούσε να βλάψει περαιτέρω την ήδη μειωμένη πολιτική υποστήριξη του Νετανιάχου, δήλωσε ο Τσακ Φράιλιχ, πρώην αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ.
Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι Ισραηλινοί ηγέτες θέλουν να χτυπήσουν το Ιράν χωρίς να κλιμακωθούν πολύ τα πράγματα.

Φαίνεται όμως ότι το Ιράν είναι έτοιμο να απαντήσει σε οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση με τεράστια δύναμη.

Ο νέος ηγέτης του IRGC λέει πως κάθε φορά που το Ισραήλ επιτίθεται σε ιρανικά συμφέροντα οπουδήποτε στην περιοχή από εδώ και πέρα, η απάντηση θα έρθει από το ίδιο το Ιράν:
Ο επικεφαλής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, Υποστράτηγος Χοσεΐν Σαλαμί, δήλωσε την Κυριακή ότι το Ιράν θα απαντήσει σε μελλοντικές ισραηλινές επιθέσεις σε στόχους που συνδέονται με το Ιράν από ιρανικό έδαφος, ανοίγοντας ενδεχομένως την πόρτα για κλιμακωτικές αντιδράσεις από το Ισραήλ. «Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια νέα εξίσωση και πάει ως εξής: από τώρα και στο εξής, αν το σιωνιστικό καθεστώς οπουδήποτε επιτεθεί στα συμφέροντα, τα περιουσιακά στοιχεία, τα πρόσωπα και τους πολίτες μας, θα του επιτεθούμε αμοιβαία από το Ιράν», είπε ο Σαλαμί σε μια πολιτεία- διευθύνει τηλεοπτικό σταθμό.
Αυτή είναι μια σημαντική αλλαγή στην στρατηγική του Ιράν.

Και το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν έχει ανακοινώσει ότι εάν το Ισραήλ χτυπήσει απευθείας το Ιράν, «θα αντιμετωπίσει μια απάντηση τουλάχιστον δεκαπλάσια μεγαλύτερη και παρόμοιας φύσης»
Έρχεται καθώς το Ιράν υποσχέθηκε σήμερα να εκτοξεύσει δεκαπλάσια ποσότητα πυραύλων σε ένα νέο χτύπημα κατά του Ισραήλ, εάν εξαπολύσει ένα αντίποινα στην Τεχεράνη.

Η νέα απειλή θα μπορούσε να δει 1.460 πύραυλους να εκτοξευθούν στο Ισραήλ καθώς οι παγκόσμιοι ηγέτες κρατούν την ανάσα τους για να δουν εάν ξεσπάσει ένας «ανεξέλεγκτης πόλεμος» στη Μέση Ανατολή.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί εάν το Ισραήλ εξαπολύσει μια αντεπίθεση – για την οποία έχουν ήδη εκπονηθεί σχέδια των IDF.

Το Συμβούλιο εξέδωσε μια ανατριχιαστική προειδοποίηση που έλεγε: «Εάν το Σιωνιστικό καθεστώς επιμείνει στις κακές του ενέργειες εναντίον του Ιράν, με οποιοδήποτε μέσο και σε οποιονδήποτε βαθμό, θα αντιμετωπίσει μια απάντηση τουλάχιστον δεκαπλάσια μεγαλύτερη και παρόμοιας φύσης».
Πιστεύω πως οι Ιρανοί είναι σοβαροί.

Έτσι, εάν το Ισραήλ χτυπήσει το Ιράν, θα πρέπει επίσης να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την απάντηση του Ιράν.

Και αυτή τη φορά δε θα είναι απλά τα πράγματα.

Σύμφωνα με έναν Ιρανό αξιωματούχο, η απάντηση θα μπορούσε να περιλαμβάνει ακόμη και ένα όπλο που το Ιράν δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ στο παρελθόν:
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του ιρανικού κοινοβουλίου, Abolfazl Amouei δήλωσε απόψε ότι το Ιράν είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει «Ένα όπλο που δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ πριν» εάν το Ισραήλ αποφασίσει να εξαπολύσει μια επίθεση αντιποίνων.
Δυστυχώς, δεν περιμένω από καμία πλευρά να υποχωρήσει.

Το Ισραήλ θα χτυπήσει το Ιράν και μετά το Ιράν θα αντεπιτεθεί.

Και τότε θα είναι επίσημα.

Εν τω μεταξύ, η δράση συνεχίζει να εντείνεται στο βόρειο μέτωπο.

Τη Δευτέρα, υπήρξαν περισσότερες αεροπορικές επιδρομές των IDF στο νότιο Λίβανο:
Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν πρόσθετα κτίρια που οι IDF λένε ότι χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Ο Ισραηλινός Στρατός λέει πως οι τοποθεσίες της Χεζμπολάχ χτυπήθηκαν στα χωριά Markaba και Majdal Zoun.

Τα στρατεύματα βομβάρδισαν επίσης περιοχές κοντά στο Τζαμπάλ Μπλατ με πυροβολικό για να «απομακρυνθεί μια απειλή», λέει ο στρατός.
Και τέσσερις στρατιώτες του Ισραηλινού Στρατού φέρεται να τραυματίστηκαν όταν μια μικρή ομάδα πέρασε τα σύνορα του Λιβάνου:
Τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν τη Δευτέρα μετά από έκρηξη βόμβας εντός λιβανικού εδάφους, σε μια σπάνια στιγμή όπου φαίνεται ότι ο Ισραηλινός Στρατός προσπαθούσε να παραβιάσει τα σύνορα.

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη, λέγοντας πως τοποθέτησε τη βόμβα κοντά στα σύνορα. Οι μαχητές της Χεζμπολάχ «τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στην περιοχή Ταλ Ισμαήλ» εντός του Λιβάνου και τους πυροδότησαν αφού Ισραηλινοί στρατιώτες «πέρασαν τα σύνορα», σύμφωνα με δήλωση της οργάνωσης.

Ο Ισραηλινός Στρατός στη συνέχεια αναγνώρισε ότι οι τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν και αναφέρθηκε από τα ειδησεογραφικά δίκτυα ότι συνέβη «εκατοντάδες μέτρα εντός του Λιβάνου».

Ένας από τους στρατιώτες έχει καταχωρηθεί από τον Ισραηλινό Στρατό ως «βαριά τραυματισμένος» μετά την έκρηξη που ξέσπασε «στην περιοχή των βόρειων συνόρων» - σύμφωνα με τη στρατιωτική δήλωση.

Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού παραδέχτηκε ότι «οι μαχητές του Golani πραγματοποίησαν επιχείρηση κοντά στα σύνορα, δεκάδες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το ισραηλινό έδαφος» και πως τα στρατεύματα τραυματίστηκαν «μέσα στο λιβανικό έδαφος».
Αυτόν τον πόλεμο τον περιμέναμε πολύ καιρό .

Τώρα είναι εδώ.

Εδώ στον δυτικό κόσμο, πιθανότατα θα δούμε τεράστιες διαμαρτυρίες στις μεγάλες πόλεις μας και η τιμή της βενζίνης είναι πιθανό να εκτοξευτεί τελείως.

Αλλά στη Μέση Ανατολή, οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο σοβαρές.

Οι Ιρανοί και οι Ισραηλινοί προετοιμάζονται για αυτή την αναμέτρηση εδώ και δεκαετίες.

Οι Ιρανοί θα ήθελαν να δουν το Ισραήλ να σβήνεται από το πρόσωπο του χάρτη, και οι Ισραηλινοί είναι απολύτως αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να αποτρέψουν αυτό να συμβεί.

Σε μια σύγκρουση όπου το διακύβευμα είναι τόσο υψηλό, μπορεί να είναι πολύ εύκολο να πανικοβληθείτε.

Και οι δύο πλευρές έχουν κάποιες εκπλήξεις στα μανίκια τους, και δυστυχώς έχω την αίσθηση πως δε θα αργήσουν να αποκαλυφθούν οριστικά κάποιες από αυτές τις εκπλήξεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail