Οι ΗΠΑ κάλεσαν να καθυστερήσει η ισραηλινή "απάντηση" στην επίθεση στο Ιράν

Israeli Army / ΑFΡ
Freepen.gr - Το Ισραήλ σχεδίαζε να προβεί σε αντίποινα κατά του Ιράν αμέσως μετά την επίθεση της Τεχεράνης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους το Σάββατο, αλλά ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε να το αναβάλει μετά από συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα Kan, το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Νετανιάχου είχε ήδη εγκρίνει μια σειρά από αντίποινα -ανάλογα με την έκταση της ιρανικής επίθεσης- που θα λάμβαναν χώρα ήδη από την Κυριακή.

"Η απάντηση δεν θα είναι πλέον αυτή που είχε προγραμματιστεί, οι διπλωματικές ευαισθησίες επικράτησαν", δήλωσε υψηλόβαθμη πηγή της κυβέρνησης στο πρακτορείο. "Θα υπάρξει απάντηση, αλλά φαίνεται ότι θα είναι διαφορετική από αυτό που είχε προγραμματιστεί".

Εξακολουθεί να υπάρχει κατανόηση ότι το Ισραήλ θα απαντήσει, ανέφερε ο Kan που επικαλέστηκε ανώνυμο δυτικό διπλωμάτη, αλλά η καθυστέρηση υποδηλώνει πως θα είναι πιο αδύναμη από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail