Η Γερμανία βρίσκεται και πάλι στη λάθος πλευρά της ιστορίας

Photo: Public domain
Η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με άλλες δυτικές δυνάμεις συνεχίζουν βαθιά ριζωμένα ιστορικά εγκλήματα μέσω του πολέμου δι' αντιπροσώπων εναντίον της Ρωσίας.

Editorial - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Η επανάληψη της ιστορίας μπορεί να φαίνεται τραγική, ακόμη και φάρσα. Μπορεί κανείς να αναρωτηθεί πώς μπορεί να επαναληφθεί μια τέτοια προφανής τρέλα. Όμως η εξήγηση είναι απλή όταν γίνει κατανοητό ότι η κινητήρια δύναμη είναι η ίδια.

Η κατηγορία κατά της Γερμανίας στο Διεθνές Δικαστήριο αυτή την εβδομάδα για υποβοήθηση της γενοκτονίας στη Γάζα είναι πραγματικά ντροπιαστική. Η Γερμανία παραπέμφθηκε στο δικαστήριο από τη Νικαράγουα για διευκόλυνση της γενοκτονίας του Ισραήλ στη Γάζα κατά παράβαση της Σύμβασης Γενοκτονίας του 1948.

Η εν λόγω σύμβαση δημιουργήθηκε μετά τη μαζική δολοφονία έξι εκατομμυρίων Εβραίων από τη ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Μόλις 79 χρόνια μετά το τέλος εκείνου του πολέμου, το γερμανικό κράτος βρίσκεται και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου για συνενοχή σε μια συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα που διαπράττεται από το αυτοανακηρυγμένο εβραϊκό κράτος του Ισραήλ.

Φαίνεται μια σοκαριστική και αξιοθρήνητη τροπή της ιστορίας. Μέσα στη ζωντανή μνήμη, η Γερμανία κατηγορείται και πάλι για αποτρόπαια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Το ακόμη πιο ντροπιαστικό είναι ότι οι γερμανικές αρχές αρνούνται πως το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία και ότι η Γερμανία υπερασπίζεται ευγενικά την ασφάλεια του Ισραήλ από ειδική υποχρέωση λόγω του αποτρόπαιου ολοκαυτώματος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Το υποτιθέμενο σκεπτικό της Γερμανίας για την υποστήριξη του Ισραήλ είναι μια εκπληκτική διαστρέβλωση της ιστορίας.

Η υπόθεση εναντίον της Γερμανίας αυτή την εβδομάδα είναι αδιαμφισβήτητη, όπως ήταν και η προηγούμενη υπόθεση που ασκήθηκε εναντίον του Ισραήλ από τη Νότια Αφρική τον Ιανουάριο ενώπιον του ίδιου δικαστηρίου των Ηνωμένων Εθνών στη Χάγη. Η οριστική απόφαση του δικαστηρίου και για τις δύο υποθέσεις εκκρεμεί.

Παρ' όλα αυτά, ήδη η παγκόσμια κοινή γνώμη συμφωνεί με πολλούς διεθνείς νομικούς και ειδικούς σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι η στρατιωτική πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ ισοδυναμεί με γενοκτονία και ενσωματώνει πολλαπλές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Ως εκ τούτου, να η υπαιτιότητα της Γερμανίας.

Τους τελευταίους έξι μήνες, η αλόγιστη καταστροφή του παλαιστινιακού εδάφους από το Ισραήλ έχει οδηγήσει σε πάνω από 33.000 θανάτους, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 14.000 παιδιά και 10.000 γυναίκες είναι μεταξύ των θυμάτων. Ο πραγματικός απολογισμός των νεκρών είναι πιθανότατα πάνω από 46.000, δεδομένου ότι 13.000 άνθρωποι αγνοούνται κάτω από τα χαλάσματα ή είναι θαμμένοι σε ασύλητους τάφους. Υπάρχει φόβος πως οι νεκροί θα φτάσουν τους 100.000 τους επόμενους μήνες, καθώς η πείνα και οι ασθένειες θα ενταθούν.

Η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στο Ισραήλ μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Γερμανία αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τρίτο του συνόλου των ισραηλινών εισαγωγών όπλων.

Η δολοφονική, αδιάκριτη πολιορκία της Γάζας από το Ισραήλ, η οποία περιλαμβάνει μια σκόπιμη πολιτική μαζικής πείνας περισσότερων από δύο εκατομμυρίων ανθρώπων, δε θα συνέβαινε αν δεν υπήρχε η κρίσιμη στρατιωτική υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία.

Αλλά εξίσου σημαντική με τις δολοφονικές μηχανές και τα πυρομαχικά είναι και η ακλόνητη πολιτική υποστήριξη που παρέχουν η Γερμανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και όλοι οι δυτικοί σύμμαχοί τους. Είναι απίστευτο πως το Βερολίνο, η Ουάσιγκτον, το Λονδίνο, το Παρίσι και άλλες δυτικές πρωτεύουσες συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι το Ισραήλ δε διαπράττει γενοκτονία. Όπως και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς επαναλαμβάνει το κυνικό και ψευδές μάντρα για το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα.

Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι ένα λουτρό αίματος που επέτρεψαν οι δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Οι ΗΠΑ και όλοι οι δυτικοί σύμμαχοί τους είναι συνένοχοι σε κατάφωρα εγκλήματα πολέμου. Ζωντανά στην τηλεόραση κάθε μέρα, και όμως τα ποταπά δυτικά μέσα ενημέρωσης αποχρωματίζουν και μετριάζουν επιμελώς τη φρίκη. Σε κάθε λογικό κόσμο, οι δυτικές κυβερνήσεις και τα ελεγχόμενα από τις εταιρείες τους "ειδησεογραφικά μέσα" θα έπρεπε να καταδικάζονται αμετανόητα για τη συνενοχή τους.

Ωστόσο, η ενοχή της Γερμανίας αποκτά μια βαθιά ανησυχητική και επαίσχυντη σημασία, όπως και του σιωνιστικού καθεστώτος. Στο όνομα των εκατομμυρίων θυμάτων της ναζιστικής Γερμανίας, η γενοκτονία στη Γάζα διαπράττεται με μια ευθυνοφοβία και αυτοδικία που είναι απερίγραπτη πέρα από κάθε λέξη. Είναι εντελώς διαβολικό το γεγονός ότι η ιστορική μαζική δολοφονία των Εβραίων από τη Γερμανία επαναλαμβάνεται τώρα σε άλλους από ένα κράτος που ισχυρίζεται πως είναι εβραϊκό - και που το επέτρεψε η Γερμανία. Δύσκολα θα μπορούσε να επινοηθεί αυτή η αισχρότητα.

Θα πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό ότι η φρίκη που διαπράττεται στη Γάζα δεν είναι παρά ένα μόνο στοιχείο σε μια τοξική έκρηξη ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων που βρίσκεται σε εξέλιξη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην Ουκρανία, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές στον άξονα του ΝΑΤΟ διεξάγουν έναν πόλεμο δι' αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας χρησιμοποιώντας ένα διεφθαρμένο νεοναζιστικό καθεστώς με επικεφαλής έναν κατ' όνομα Εβραίο πρόεδρο-μαριονέτα, ο οποίος είναι βουτηγμένος μέχρι τα μάτια στο ξέπλυμα χρήματος, στην απάτη και στην απάτη. Η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στο ουκρανικό καθεστώς μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πριν από οκτώ δεκαετίες, η ναζιστική Γερμανία χρησιμοποίησε Ουκρανούς φασίστες για να εξοντώσει Εβραίους και Σλάβους με έναν απολογισμό θανάτου που έφτασε τα 30 εκατομμύρια Σοβιετικούς πολίτες. Το σύγχρονο ουκρανικό καθεστώς δοξάζει αυτούς τους συνεργάτες των Ναζί. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέπτυξαν τους ίδιους Ουκρανούς φασίστες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο για να διεξάγουν μυστικό πόλεμο κατά της Σοβιετικής Ένωσης κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Έτσι, η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με άλλες δυτικές δυνάμεις συνεχίζουν τα βαθιά ριζωμένα ιστορικά εγκλήματα μέσω του πολέμου τους με αντιπροσώπους κατά της Ρωσίας.

Τα ίδια ιμπεριαλιστικά κράτη-απατεώνες επιτρέπουν την ισραηλινή επιθετικότητα κατά του Ιράν, της Συρίας και του Λιβάνου. Ο θανάσιμος βομβαρδισμός της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό από το Ισραήλ νωρίτερα αυτό το μήνα ήταν μια ιδιαίτερα θρασύτατη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Η βαρβαρότητα του ισραηλινού φασιστικού καθεστώτος ενεργοποιείται πλήρως και ενθαρρύνεται από τους δυτικούς προστάτες του. Η πικρή ειρωνεία είναι ότι η Ουάσιγκτον και το Βερολίνο διαμαρτύρονται στο Ιράν για την άσκηση "μέγιστης αυτοσυγκράτησης", ενώ το Ισραήλ επιτίθεται ανοιχτά στην κυριαρχία του και δολοφονεί τους πολίτες του.

Εν τω μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστραλία και η Βρετανία καλοπιάνουν την Ιαπωνία να ενταχθεί στη στρατιωτική τους συμμαχία για να προκαλέσουν την Κίνα. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Fumio Kishida αποθεώθηκε στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα, όπου υπέγραψε νέα πολεμοχαρή στρατιωτικά μέτρα με στόχο την Κίνα και τη Ρωσία. Ο Kishida συνέδεσε την Ουκρανία με την Ασία, υποστηρίζοντας ότι αν η Ρωσία κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, τότε η Κίνα θα καταλάβει την Ανατολική Ασία. Ο Ιάπωνας υποτακτικός έχει τα μισά δίκια του. Οι περιοχές συνδέονται πράγματι, όχι από υποτιθέμενες ρωσικές και κινεζικές παραλήψεις, αλλά από τον ιμπεριαλισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, τον οποίο η Ιαπωνία υπηρετεί δειλά.

Ο δυτικός ιμπεριαλισμός και ο φασισμός έκλεισαν τον κύκλο τους σε μια εκπληκτικά σύντομη ιστορική περίοδο. Σχεδόν 80 χρόνια αφότου η Ιαπωνία ηττήθηκε στον πόλεμο του Ειρηνικού, στον οποίο ήταν υπεύθυνη για έως και 20 εκατομμύρια θανάτους στην Κίνα, το Τόκιο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των νέων σχεδίων για έναν πιθανό πυρηνικό πόλεμο εναντίον της Κίνας. Η διαστροφή του να ενωθεί η Ιαπωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτό το εγχείρημα, αφού οι τελευταίες έριξαν δύο ατομικές βόμβες στον λαό της το 1945, είναι μια ακόμη αρρωστημένη τροπή της ιστορίας.

Τα τερατώδη εγκλήματα της ναζιστικής Γερμανίας και της φασιστικής Ιαπωνίας αποκαθίστανται σήμερα επειδή οι ίδιες δυνάμεις εξυπηρετούν τα ιμπεριαλιστικά γεωπολιτικά συμφέροντα του σήμερα.

Οι ανατροπές και οι αντιφάσεις της ιστορίας αποκρυσταλλώνονται, ωστόσο, σε μια ιστορική δύναμη. Όλα τα εγκλήματα, η βαρβαρότητα, η αιματοχυσία και ο κίνδυνος ενός καταστροφικού παγκόσμιου πολέμου είναι η αιτία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων - με κυριότερες τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ακόρεστη επιδίωξή τους για ηγεμονική κυριαρχία.
 
Η ιστορική αποτυχία και η συστημική κατάρρευση του δυτικού καπιταλισμού είναι ο κινητήριος μοχλός που οδηγεί τον κόσμο και πάλι στον πόλεμο, όπως συνέβαινε σε προηγούμενες περιόδους της σύγχρονης εποχής. Η αποικιοκρατική γενοκτονία, ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος και τώρα η άβυσσος του Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου.

Η Γερμανία στο εδώλιο του κατηγορουμένου για γενοκτονία με το Ισραήλ δεν είναι τόσο αταίριαστη όσο φαίνεται. Διότι ο ιμπεριαλισμός και ο φασισμός οργιάζουν και πάλι σε όλο τον κόσμο. Τόσο η Γερμανία όσο και το Ισραήλ είναι μέλη της συμμορίας του συνδικάτου του εγκλήματος, το καθένα με τους δικούς του συγκεκριμένους δικαιολογητικούς μύθους και άλλοθι.

Η Ρωσία και η Κίνα είναι αναμφισβήτητα τα δύο έθνη που υπέφεραν περισσότερο στην ιστορία από τον φασισμό. Είναι απολύτως συνεπές -αν όχι θλιβερό- το γεγονός πως η Ρωσία και η Κίνα σήμερα βρίσκονται και πάλι αντιμέτωπες με τις ίδιες δυνάμεις.

Η Γερμανία βρίσκεται για άλλη μια φορά στη λάθος πλευρά της ιστορίας. Το ίδιο και οι Ηνωμένες Πολιτείες και όλοι οι δυτικοί υποτελείς τους. Αιώνια ντροπή γι' αυτούς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail