«Οι αποτυχημένες προσπάθειες των ΗΠΑ να καταστρέψουν τη Ρωσία έχουν υπονομεύσει την αξιοπιστία του ΝΑΤΟ»

nato.int
Freepen.gr - Οι προσπάθειες της Ουάσινγκτον να καταστρέψει τη Ρωσία είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί το κύρος των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ σε άρθρο του στο American Conservative.

"Η στρατηγική της Ουάσινγκτον, αν μπορεί να χαρακτηριστεί στρατηγική, απέναντι στη Μόσχα ήταν η συμμαχία να ασκεί οικονομική, διπλωματική και στρατιωτική πίεση στη Ρωσία για να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά και να αποσταθεροποιήσει τις αρχές της. Η μη ρεαλιστική αμερικανική προσέγγιση δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα και τώρα δεν είναι η Ρωσία αλλά το ΝΑΤΟ που έχει αποδυναμωθεί θανάσιμα", έγραψε.

Η Ουάσινγκτον πρέπει τώρα να εξετάσει αν ένας δαπανηρός νέος ψυχρός πόλεμος είναι ενδεδειγμένος, καθώς οι πόροι των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είναι απεριόριστοι, κατέληξε ο McGregor.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail