Οι ΗΠΑ ανάγκασαν το Ισραήλ να εγκαταλείψει μεγαλύτερη επίθεση στο Ιράν - NYT

idf.il
Freepen.gr - Οι Ισραηλινοί ηγέτες σχεδίαζαν μια "πολύ πιο εκτεταμένη αντεπίθεση κατά του Ιράν" μετά την εκτόξευση από την Τεχεράνη ενός μπαράζ μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων κατά του Ισραήλ το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά πιέστηκαν να περιορίσουν την επιχείρηση από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, ανέφεραν οι New York Times τη Δευτέρα.

Η Δυτική Ιερουσαλήμ αρχικά σκόπευε ένα πολύ ευρύτερο κύμα χτυπημάτων με στόχο στρατιωτικές τοποθεσίες σε ολόκληρη τη χώρα, μεταξύ άλλων κοντά στην Τεχεράνη, δήλωσαν ανώνυμοι ισραηλινοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο. Ωστόσο, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία άσκησαν "συντονισμένες διπλωματικές πιέσεις" στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον ανάγκασαν να συμβιβαστεί με μια πιο περιορισμένη απάντηση, είπαν οι αξιωματούχοι.

Μια τέτοια απάντηση "απέφυγε σημαντικές ζημιές, μειώνοντας την πιθανότητα κλιμάκωσης", ανέφεραν οι New York Times.

Ο ισραηλινός στρατός δεν σχολίασε την εν λόγω αναφορά και επέμεινε στη συνήθη πολιτική του να αρνείται να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει χτυπήματα σε ξένο έδαφος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail