Η Ρωσία θα αντιμετωπίσει τις κυρώσεις της ΕΕ για τις συναλλαγές LNG - Κρεμλίνο

pixabay / djedj
Freepen.gr - Οι Ρώσοι παραγωγοί θα αναζητήσουν τρόπους για να ξεπεράσουν πιθανές κυρώσεις κατά των εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Μόσχας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους το Σάββατο.

Ο Πεσκόφ τόνισε ότι τυχόν περιορισμοί κατά του ρωσικού υπερψυγμένου φυσικού αερίου μαζί με τις προσπάθειες «συμπίεσης» της χώρας από τις ενεργειακές αγορές θα οδηγήσουν μόνο σε υψηλότερες τιμές φυσικού αερίου για τους καταναλωτές της ΕΕ.

«Η στροφή προς ακριβότερες προμήθειες είναι, πρωτίστως, επωφελής για τις ΗΠΑ και ορισμένα άλλα έθνη», είπε, προσθέτοντας πως οι τελικοί καταναλωτές, ιδίως ο βιομηχανικός τομέας της ΕΕ, θα πρέπει να πληρώσουν βαρύ τίμημα.

Ο εκπρόσωπος δεσμεύτηκε ότι η Ρωσία «θα αναζητήσει τρόπους να ξεπεράσει αυτά τα παράνομα εμπόδια», καταδικάζοντας τις κυρώσεις ως «αθέμιτο και παράνομο ανταγωνισμό».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail