Hurriyet: Ορισμένες δυτικές χώρες πρότειναν να σταματήσουν τις πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ

ΑΡ Photo / Οhad Ζwigenberg
Freepen.gr - Ορισμένες δυτικές χώρες έχουν προτείνει τη διακοπή των πωλήσεων όπλων προς το Ισραήλ, ανέφερε την Τρίτη η εφημερίδα Hurriyet επικαλούμενη πηγές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας, ο Αραβικός Σύνδεσμος και ορισμένες χώρες συζήτησαν σε διήμερη συνάντηση στο Ριάντ στοιχεία πίεσης που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν κατά του Ισραήλ και των χωρών που υποστηρίζουν το Τελ Αβίβ.

"Έχουν υποβληθεί πολλές προτάσεις προς συζήτηση. Ο κύριος στόχος είναι να συμπεριληφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες σε αυτή τη δέσμη στοιχείων πίεσης και όχι μόνο ορισμένες χώρες. Ειδικά οι δυτικές χώρες... Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ορισμένες δυτικές χώρες θα υποστηρίξουν επίσης αυτό το σχέδιο", γράφει ο Hande Fırat, αρθρογράφος εφημερίδας που βρίσκεται κοντά σε κυβερνητικούς κύκλους.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, ορισμένες δυτικές χώρες προτείνουν να μειώσουν τις πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ και να περιορίσουν ακόμη και την πρόσβασή του στην τεχνολογία.

Όπως σημειώνεται, ο περιορισμός του εναέριου χώρου είναι επίσης μεταξύ των προτάσεων.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι μεταξύ των προτάσεων είναι και το μποϊκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων στη Γαλλία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail