Guardian: Η διοίκηση του ΝΑΤΟ τρομάζει την Ευρώπη με πόλεμο «υβριδικών υποβρυχίων» με τη Ρωσία

pixabay / sergeitokmakov
Freepen.gr - Ο αντιναύαρχος Didier Maleterre, αναπληρωτής διοικητής της Κοινής Ναυτικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ, τρομάζει την Ευρώπη με την υποτιθέμενη απειλή "υποβρύχιου υβριδικού πολέμου" από τη Ρωσία- κατά τη γνώμη του, η Ρωσία μπορεί να επιδιώξει να διακόψει καλώδια και αγωγούς, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian.

"Γνωρίζουμε ότι οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει πολλούς τρόπους για να διεξάγουν υβριδικό πόλεμο υποβρυχίως για να βλάψουν την ευρωπαϊκή οικονομία, με καλώδια, καλώδια διαδικτύου, αγωγούς. Ολόκληρη η υποβρύχια οικονομία μας απειλείται", αναφέρει το δημοσίευμα τον Maleterre.

Σύμφωνα με τον αντιναύαρχο, ο "υποβρύχιος υβριδικός πόλεμος" της Ρωσίας θα μπορούσε να απειλήσει την ασφάλεια περίπου ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Σημειώνει επίσης πως η Ρωσία φέρεται να μπορεί να χρησιμοποιήσει υποβρύχια, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών, σε υποβρύχιες επιχειρήσεις. Παράλληλα, ο Maleterre τονίζει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ συνεργάζονται για την αντιμετώπιση της "απειλής".

Σύμφωνα με τον ίδιο, το δίκτυο υποθαλάσσιων καλωδίων και σωλήνων από το οποίο εξαρτάται ο ενεργειακός εφοδιασμός και οι επικοινωνίες της Ευρώπης δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον υβριδικό πόλεμο της Μόσχας και "άλλων αντιπάλων του ΝΑΤΟ".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail