FP: Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ δε θα μπορέσουν να αντισταθούν στη Ρωσία στην Αρκτική

RIA Novosti / Pavel Lvov
Freepen.gr - Οι χώρες του ΝΑΤΟ δε διαθέτουν τους πόρους για να πολεμήσουν τη Ρωσία στην Αρκτική, ακόμη και μετά την επέκταση του μπλοκ προς τα βόρεια, έγραψε η ανώτερη αναλύτρια του Hudson Institute Liselotte Odgaard σε ένα άρθρο για το Foreign Policy.

"Ακόμη και λαμβάνοντας υπόψη τη Φινλανδία και τη Σουηδία, η συμμαχία (ΝΑΤΟ) στερείται στρατιωτικής παρουσίας στον Βορρά. <...> Είναι προφανές ότι το μπλοκ δεν είναι καλά προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας στην Αρκτική", υποστηρίζει.

Η αναλύτρια σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Δανία, η Σουηδία και η Φινλανδία δεν προετοίμασαν τα ναυτικά τους για επιχειρήσεις σε μεγάλα γεωγραφικά πλάτη, ενώ ο νορβηγικός στόλος δεν έχει αρκετούς πόρους για να υποστηρίξει ανεξάρτητα την πλευρά του ΝΑΤΟ στην Αρκτική. 

Σύμφωνα με την ειδικό, οι τρέχουσες δυνατότητες της συμμαχίας δεν επαρκούν για την αξιόπιστη αναγνώριση των πυρηνικών υποβρυχίων του ρωσικού ναυτικού που δραστηριοποιούνται στην Αρκτική. Πρώτα απ 'όλα, κατά τη γνώμη του, το μπλοκ δε διαθέτει πλοία εξοπλισμένα με αεράμυνα και ανθυποβρυχιακά όπλα ικανά να επιχειρούν στον πάγο.

«Τα μεγάλα κενά παραμένουν στην άμυνα του ΝΑΤΟ», κατέληξε ο Odgaard.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail