Η Ταϊβάν διεξάγει αμυντικές ασκήσεις μετά από προειδοποίηση εισβολής

Οι δυνάμεις της Ταϊβάν διεξήγαγαν την Τρίτη ασκήσεις μάχης αεράμυνας λόγω της αυξημένης στρατιωτικής δραστηριότητας των δυνάμεων του Πεκίνου κοντά στο νησί, όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν. Οι ασκήσεις, στις οποίες συμμετείχαν εγχώριας κατασκευής πύραυλοι εδάφους-αέρος Sky Bow και αμερικανικής κατασκευής Patriot, μαζί με αεροσκάφη και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ήταν μέρος ενός συνολικού σχεδίου μάχης αεράμυνας.

Tripti Garg - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η διοίκηση της Ταϊβάν διεξήγαγε τις ασκήσεις για να αξιολογήσει και να επιβεβαιώσει την κοινή διοίκηση και τον έλεγχο της αεράμυνας μεταξύ των τριών κλάδων. Οι ασκήσεις αυτές θα συνεχιστούν για την αντιμετώπιση πιθανών απειλών. Το Πεκίνο θεωρεί την Ταϊβάν αναπόσπαστο τμήμα της Κίνας, αλλά στοχεύει στην ειρηνική επανένωση, προειδοποιώντας για στρατιωτική δράση εάν η Ταϊβάν κηρύξει την ανεξαρτησία της υπό την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Η Ταϊβάν, που αυτοδιοικείται από το 1949, στερείται ευρείας διεθνούς αναγνώρισης ως κυρίαρχο κράτος, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. Η κυβέρνηση του νησιού έχει εκφράσει ανησυχίες για την στρατιωτική παρουσία της Κίνας που εισβάλλει στον εναέριο χώρο και τα ύδατά της, με την Ουάσινγκτον να προειδοποιεί για μια πιθανή κινεζική επίθεση.

Ο ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ Τζον Ακίλινο, επικεφαλής της Διοίκησης Ινδο-Ειρηνικού των ΗΠΑ, υπέδειξε ότι η Κίνα σχεδιάζει χερσαία εισβολή στην Ταϊβάν έως το 2027. Παρόμοιες προειδοποιήσεις έχουν προέλθει από τον διευθυντή της CIA Γουίλιαμ Μπερνς και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Κινέζοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Σι Τζινπίνγκ, έχουν αρνηθεί τις άμεσες προθέσεις χρήσης βίας κατά της Ταϊβάν. Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λιν Τζιαν απέρριψε τους ισχυρισμούς αυτούς ως προσπάθειες "κάποιων ανθρώπων στις ΗΠΑ" να προκαλέσουν αίσθηση στην αφήγηση περί κινεζικής απειλής και να αυξήσουν τις περιφερειακές εντάσεις. Το Πεκίνο υποστηρίζει πως το καθεστώς της Ταϊβάν είναι εσωτερικό θέμα και συμβουλεύει τις ξένες κυβερνήσεις να μην παρεμβαίνουν.

Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν επικρίνει τις ΗΠΑ για την υποστήριξή τους στην κυβέρνηση της Ταϊβάν, τις αμυντικές συμβάσεις με τον στρατό της Ταϊβάν και τις επισκέψεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων στο νησί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail