Η Ουκρανία χρησιμοποιεί "αρχαία" σοβιετικά αεροσκάφη για να κυνηγήσει προηγμένα ρωσικά drones

(Wikimedia Commons)
Freepen.gr - Στην εποχή των μαχητικών αεροσκαφών, η Ουκρανία επιστρέφει σε ελικοφόρα αεροσκάφη σχεδόν 50 ετών για να καταπολεμήσει τα αργά κινούμενα ρωσικά αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αναφέρει η ειδησεογραφική πύλη portfolio.

Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν ένα εξαιρετικά παλιό αεροσκάφος, που πέταξε για πρώτη φορά το 1976, το οποίο αναπτύχθηκε στη Σοβιετική Ένωση από το περίφημο γραφείο σχεδιασμού Yakovlev. Το διθέσιο, ελικοφόρο αεροσκάφος χρησιμοποιήθηκε για εκπαιδευτικούς σκοπούς στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του και σίγουρα λίγοι φαντάζονταν ότι θα χρησιμοποιούνταν ποτέ για το κυνήγι μη επανδρωμένων drones.

Σύμφωνα με τα πλάνα, τα οποία φέρεται να έχουν ληφθεί στην περιοχή της Οδησσού, η Ουκρανία χρησιμοποιεί τώρα τα Yak-52 για πολεμικούς σκοπούς και επιτίθεται ενεργά στα ρωσικά αναγνωριστικά αεροσκάφη Orlan-10. Το υλικό δείχνει επίσης το πρώτο καταγεγραμμένο χτύπημα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail