Το νέο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ θα σκοτώσει περισσότερους Ουκρανούς - Κρεμλίνο

pixabay / apreklama
Freepen.gr - Η βοήθεια 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Ουάσιγκτον προς το Κίεβο θα έχει μικρή διαφορά στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε ένα πακέτο ξένης βοήθειας 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σχεδόν τα δύο τρίτα της οποίας θα δαπανηθούν σε προγράμματα που σχετίζονται με την Ουκρανία. Το Κρεμλίνο, ωστόσο, δε φαίνεται να ανησυχεί το παραμικρό.

«Βασικά, αυτό δε θα αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα.

Επισημαίνοντας τις σταθερές ρωσικές προόδους κατά μήκος του μετώπου, ο Πεσκόφ είπε πως η δυναμική της σύγκρουσης είναι πλέον «απολύτως ξεκάθαρη σε όλους» και ότι τα χρήματα και τα όπλα που θα διαθέσουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία «δε θα οδηγήσουν σε αλλαγή αυτής της δυναμικής».

Θα οδηγήσουν σε νέα θύματα μεταξύ των Ουκρανών, περισσότεροι Ουκρανοί θα πεθάνουν, η Ουκρανία θα υποστεί μεγάλες απώλειες», είπε ο προεδρικός εκπρόσωπος.

Επιπλέον, σημείωσε, το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων της βοήθειας υποτίθεται ότι θα παραμείνει στις ΗΠΑ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ο ίδιος ο Λευκός Οίκος το υποστήριξε αυτό στο Κογκρέσο ως ένα από τα σημεία πώλησης, λέγοντας πως το πακέτο ήταν ένα κίνητρο για το αμερικανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα και την κατασκευαστική βάση.

«Καταρχήν, τίποτα δεν έχει αλλάξει», είπε ο Πεσκόφ, σημειώνοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν περίμενε πλήρως από τους Αμερικανούς νομοθέτες να ψηφίσουν όπως ψήφισαν. 

Αντιδρώντας στην ψηφοφορία του Σαββάτου, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είπε πως οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τους Ουκρανούς ως «τροφή για κανόνια» και ελπίζουν να κρατήσουν το Κίεβο σε μηχανική υποστήριξη μέχρι τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Στο τέλος, είπε, οι ΗΠΑ θα καταλήξουν να αντιμετωπίσουν ένα «ηχηρό και ταπεινωτικό φιάσκο στο ίδιο επίπεδο με το Βιετνάμ ή το Αφγανιστάν».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail