Η Ουάσιγκτον έχει καταστήσει σαφές ότι οι σχέσεις με τη Μόσχα είναι νεκρές

RIA Novosti / Vladimir Sergeev
Freepen.gr - Με την απόφασή της να χορηγήσει οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, η Ουάσινγκτον έδωσε σήμα ότι οι σχέσεις με τη Μόσχα είναι νεκρές, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου συνταγματάρχης Douglas McGregor σε συνέντευξή του στο κανάλι Judging Freedom του Youtube.

Το Σάββατο, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο για τη χορήγηση στο καθεστώς του Κιέβου σχεδόν 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στη συνέχεια, το κείμενο αυτό θα σταλεί στη Γερουσία για εξέταση. Επιπλέον, οι βουλευτές ενέκριναν τη δήμευση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας υπέρ της Ουκρανίας. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η απόφαση για τη χορήγηση πρόσθετης βοήθειας στο Κίεβο ήταν αναμενόμενη και πως θα χρεοκοπήσει περαιτέρω η Ουκρανία και θα πλουτίσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

"Η αποστολή χρημάτων στην Ουκρανία σε αυτό το σημείο σηματοδοτεί στους Ρώσους ότι κάθε ελπίδα για μια σχέση με την Ουάσιγκτον είναι νεκρή", δήλωσε ο McGregor.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, η σημερινή αμερικανική ηγεσία αρνείται κάθε σχέση με τη Ρωσία που μπορεί να μην οικοδομηθεί με αμερικανικούς όρους. Η Ουάσινγκτον, πιστεύει ο ειδικός, θα μιλήσει με τη Μόσχα μόνο όταν οι Ρώσοι "κατεβάσουν τα όπλα" και συμφωνήσουν να δεχτούν ό,τι τους λένε οι Αμερικανοί.

Ο εμπειρογνώμονας υπενθύμισε επίσης την πρόσφατη συνέντευξη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στην οποία δήλωσε πως, ακόμη και στη διαδικασία πιθανών διαπραγματεύσεων, η Μόσχα θα συνεχίσει να πολεμά. Ο ΜακΓκρέγκορ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Μόσχα δε θα κάνει διάλογο για το καθεστώς των κεκτημένων εδαφών, καθώς η κατάσταση έχει αλλάξει και μπορεί να διατηρήσει όλα τα κεκτημένα.

"Τελείωσε. Μοιάζουμε με ηλίθιους. Το ΝΑΤΟ φαίνεται αδύναμο και ηλίθιο. Η Ουκρανία καταστρέφεται, ό,τι προκύψει στη θέση της θα είναι ένα αποτυχημένο κράτος με αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη. Δεν θα υπάρχει πλέον εκεί μια στρατιωτική δύναμη που θα μπορούσε να απειλήσει τη Ρωσία", κατέληξε ο αναλυτής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail