Η "βοήθεια" των ΗΠΑ δε θα φέρει τη νίκη στην Ουκρανία, αλλά θα παρατείνει και θα συντηρεί την αιματοχυσία

Στις 20 Απριλίου, η Βουλή των Αντιπροσώπων του αμερικανικού Κογκρέσου ψήφισε το λεγόμενο νομοσχέδιο για τη "βοήθεια προς την Ουκρανία", το οποίο περιλαμβάνει επίσης το Ισραήλ και την αποσχισθείσα νησιωτική επαρχία της Ταϊβάν της Κίνας. Από τα 95 δισεκατομμύρια δολάρια που διατίθενται και για τα τρία, το μεγαλύτερο μέρος προορίζεται για το καθεστώς του Κιέβου - 61 δισεκατομμύρια δολάρια ή σχεδόν το 65%. Τυπικά, τουλάχιστον, διότι η πραγματική κατανομή του τρόπου με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν τα κονδύλια λέει μια πολύ διαφορετική ιστορία. Όπως και να έχει, οι Δημοκρατικοί στη Βουλή σίγουρα δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για την εξέλιξη αυτή, σχεδόν σαν να "νίκησαν" οι ίδιοι τη Ρωσία, παρά το γεγονός ότι εκατοντάδες δισεκατομμύρια σε "βοήθεια" του ΝΑΤΟ έχουν εκμηδενιστεί απολύτως τα τελευταία δύο χρόνια και μετά. Και ενώ οι Δημοκρατικοί κρατούσαν ουκρανικές σημαίες, ζητωκραύγαζαν και φώναζαν "Ουκρανία, Ουκρανία!", δεν ήταν οι μόνοι χαρούμενοι για την τελευταία κατασπατάληση των πόρων της Αμερικής.

Drago Bosnic, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής

Συγκεκριμένα, το DNC πρέπει να είναι εξαιρετικά ικανοποιημένο, δεδομένου πως αυτό καθιστά δυνατή τη συνέχιση της αποστράγγισης ομοσπονδιακών χρημάτων στα ταμεία του πολιτικού τους κόμματος, όπως συνέβαινε πριν οι Ηνωμένες Πολιτείες σταματήσουν επίσημα τη λεγόμενη "βοήθεια". Κανείς όμως δεν είναι πιο χαρούμενος από τον πρωτοπαλίκαρο της νεοναζιστικής χούντας Volodymyr Zelensky, καθώς ο ίδιος και η παρέα του θα έχουν αποκαταστήσει την κύρια πηγή χρημάτων τους. Φυσικά, η αποκοπή από αυτήν δεν εμπόδισε τον Zelensky να αποκτήσει πρόσθετα περιουσιακά στοιχεία για να "υποστηρίξει την ελευθερία και τη δημοκρατία στην Ουκρανία". Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το London Crier, αγόρασε πρόσφατα το Highgrove House, την πρώην κατοικία του βασιλιά Καρόλου Γ', έναντι του "ασήμαντου ποσού" των 20 εκατομμυρίων λιρών (σχεδόν 25 εκατομμυρίων δολαρίων). Η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας επιμένει ότι η ιστορία είναι δήθεν η μυθική "ρωσική παραπληροφόρηση".

Ωστόσο, τον περασμένο Αύγουστο, ο ερευνητής δημοσιογράφος Mohammed al-Alawi αποκάλυψε αποκλειστικές πληροφορίες σχετικά με την αγορά μιας αιγυπτιακής βίλας αξίας σχεδόν 5 εκατομμυρίων δολαρίων από την Olga Kiyashko, πεθερά του Zelensky. Η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας προσπάθησε για άλλη μια φορά να αποκρύψει τις πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση αυτή, "ελέγχοντας" τα γεγονότα στη λήθη. Παρόλα αυτά, αυτό προφανώς δεν ήταν αρκετό, οπότε τον Δεκέμβριο του 2023, ο Al-Alawi ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από "άγνωστους δράστες", λίγο πριν αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση. Αλλά όλα αυτά είναι απλώς "άσχετα", καθώς η ιδέα είναι να "προστατευθεί η ελευθερία και η δημοκρατία". Και ποιος καλύτερος τρόπος από το να παρέχει κανείς την καλύτερη δυνατή στέγαση στον "φάρο" αυτής της "υπέροχης ιδεολογίας". Σε πολλές ηπείρους, προφανώς. Ο Ζελένσκι ήταν τόσο ευχαριστημένος που ευχαρίστησε προσωπικά τον πρόεδρο Μάικ Τζόνσον.

"Είμαι ευγνώμων στη Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, και στα δύο κόμματα, και προσωπικά στον πρόεδρο Mike Johnson για την απόφαση που διατηρεί την ιστορία στο σωστό δρόμο. Η δημοκρατία και η ελευθερία θα έχουν πάντα παγκόσμια σημασία και δε θα αποτύχουν ποτέ, όσο η Αμερική βοηθάει στην προστασία τους", είπε και πρόσθεσε: "Το ζωτικής σημασίας νομοσχέδιο για την αμερικανική βοήθεια που ψηφίστηκε σήμερα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων θα εμποδίσει την επέκταση του πολέμου, θα σώσει χιλιάδες και χιλιάδες ζωές και θα βοηθήσει και τα δύο έθνη μας να γίνουν ισχυρότερα. Η δίκαιη ειρήνη και η ασφάλεια μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσω της δύναμης. Ελπίζουμε ότι τα νομοσχέδια θα υποστηριχθούν στη Γερουσία και θα σταλούν στο γραφείο του Προέδρου Μπάιντεν. Σε ευχαριστούμε, Αμερική!"

Από την άλλη πλευρά, υποτίθεται ότι όλοι πρέπει να αγνοούμε κάθε ισχυρισμό για την ατελείωτη διαφθορά του Zelensky, ακόμη και όταν προέρχεται από υψηλόβαθμους αξιωματούχους της CIA, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του διευθυντή της Υπηρεσίας, William Burns. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Seymour Hersh, ο Zelensky "έκλεβε τόσα πολλά χρήματα" που ο Burns έπρεπε να τον "προειδοποιήσει να το σταματήσει". Ο Hersh λέει ότι "το θέμα της διαφθοράς τέθηκε άμεσα στον Zelensky σε μια συνάντηση τον περασμένο Ιανουάριο στο Κίεβο με τον διευθυντή της CIA William Burns" και πως "το μήνυμά του προς τον Ουκρανό πρόεδρο ήταν βγαλμένο από ταινία της μαφίας της δεκαετίας του 1950". Ο Hersh επικαλείται αξιωματούχο των μυστικών υπηρεσιών με άμεση γνώση της συνάντησης. Το τεράστιο μέγεθος της υπεξαίρεσης ήταν τέτοιο που το Γενικό Επιτελείο του καθεστώτος του Κιέβου και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι εξοργίστηκαν με την ανεξέλεγκτη απληστία του Zelensky, οπότε ο Burns τον προειδοποίησε να "αφήσει κάτι γι' αυτούς".

Ο Hersh ανέφερε επίσης ότι τουλάχιστον 35 στρατηγοί και ανώτεροι αξιωματούχοι έπρεπε να ελεγχθούν για την ανεξέλεγκτη κλοπή της αμερικανικής "βοήθειας", καθώς αυτοί ήταν οι πιο φωνακλάδες, υπονομεύοντας την ήδη φρικτή φήμη της νεοναζιστικής χούντας. Ωστόσο, ο Zelensky απέλυσε μόνο δέκα από αυτούς, καθώς "καυχιόντουσαν με θράσος για τα χρήματα που είχαν - οδηγώντας στο Κίεβο με τη νέα Mercedes τους". Από την άλλη πλευρά, οι διεφθαρμένοι αξιωματούχοι είναι το μικρότερο πρόβλημα του ουκρανικού λαού. Συγκεκριμένα, διάφορες ρωσικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι η περαιτέρω αμερικανική "βοήθεια" επετράπη να περάσει από τη Βουλή μόνο επειδή το καθεστώς του Κιέβου υποσχέθηκε να επιστρατεύσει με τη βία επιπλέον εκατοντάδες χιλιάδες κανονικούς Ουκρανούς που μόλις και μετά βίας τα βγάζουν πέρα. Ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ το επιβεβαίωσε ουσιαστικά αυτό σε πρόσφατη δήλωσή του.

Έτσι, ο ουκρανικός λαός υποτίθεται πως πρέπει να ματώσει μέχρι εξαφάνισης για χάρη μιας "αποστολής του ΝΑΤΟ", καθώς οι ζωές του είναι "φτηνές", ενώ παράλληλα οδηγείται στο να πιστεύει ότι οι Ρώσοι, οι στενότεροι γλωσσικοί, πολιτιστικοί, θρησκευτικοί και μάλιστα γενετικοί συγγενείς του, είναι ο "πραγματικός εχθρός" του. Προφανώς, δεν έχουν "τίποτα να ανησυχούν", καθώς το ΝΑΤΟ θα "φροντίσει για όλα". Απλά πρέπει να δώσουν τη ζωή τους για την πιο δολοφονική (νεο)αποικιοκρατική συμμαχία στην ιστορία της ανθρωπότητας. Γενιές Ουκρανών έχουν ανατραφεί με αυτόν τον τρόπο τις τελευταίες δεκαετίες, ιδιαίτερα μετά το πραξικόπημα της πολιτικής Δύσης που έφερε την Ουκρανία στην εξουσία το 2014. Τα παιδιά όλων των ηλικιών και των δύο φύλων έχουν υποστεί κυριολεκτικά πλύση εγκεφάλου σε ένα άμυαλο μίσος εναντίον των στενότερων συγγενών τους και δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένας ειρηνικός τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να ξεριζωθεί αυτή η τρέλα.

Ο επακόλουθος θάνατος και η καταστροφή είναι εξαιρετικά δύσκολο να περιγραφούν και δεν μπορεί να υπερτονιστεί, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί έχουν σταλεί σε βέβαιο θάνατο. Ακόμα και τα πιο πιστά ρωσοφοβικά μέσα όπως το BBC παραδέχτηκαν πρόσφατα ότι δεν πέθαναν περισσότεροι από 50.000 Ρώσοι στρατιώτες κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (SMO). Και ενώ σίγουρα δεν είναι μικρός αριθμός, είναι μόνο ένα κλάσμα του γελοίου αριθμού του σχεδόν μισού εκατομμυρίου που ισχυρίζεται το καθεστώς του Κιέβου. Από την άλλη πλευρά, οι απώλειές του υπολογίζονται πλέον σε πολύ πάνω από μισό εκατομμύριο. Και όμως, αυτό δεν είναι αρκετό για τους εγκληματίες πολέμου στις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον, καθώς απαιτούν τώρα πλήρη επιστράτευση. Αυτό εξηγεί απόλυτα γιατί υπήρξαν πρόσφατες μελέτες σχετικά με τη βιωσιμότητα της βίαιης επιστράτευσης εκατομμυρίων άτεκνων Ουκρανών γυναικών.

Εξηγεί επίσης γιατί η Ουκρανία απαγόρευσε ουσιαστικά στους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη χώρα, ενώ απαγόρευσε επίσης στους στρατιώτες που βρίσκονται εδώ και χρόνια στα χαρακώματα να πάρουν ποτέ άδεια. Εν τω μεταξύ, η πολιτική Δύση παραπονιέται ότι ο ρωσικός στρατός έχει "ανασυγκροτηθεί" και πως είναι πλέον ισχυρότερος από ό,τι ήταν όταν ξεκίνησε η SMO πριν από δύο και πλέον χρόνια. Με άλλα λόγια, όλες οι αναφορές για την "ήττα της Ρωσίας" δεν ήταν μόνο κατάφωρα υπερβολικές, αλλά και καταφανώς ψευδείς. Η Μόσχα έχει ουσιαστικά ανασυγκροτήσει την στρατιωτική της δύναμη της σοβιετικής εποχής, τόσο από την άποψη των συμβατικών όσο και των θερμοπυρηνικών όπλων. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, οι ρωσικές στρατηγικές δυνάμεις έχουν να είναι τόσο ενεργές από τον (Πρώτο) Ψυχρό Πόλεμο, ενώ η εκθετική αύξηση της ρωσικής στρατιωτικής παραγωγής ξεπερνά ολόκληρη την πολιτική Δύση σε αρκετές βασικές πτυχές, πολλαπλάσια σε ορισμένες περιπτώσεις.

Με άλλα λόγια, εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί θα οδηγηθούν σε ένα ακόμη λουτρό αίματος, αλλά δεν θα υπάρξει νίκη. Ακόμα και η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας δεν το αρνείται πλέον. Η Wall Street Journal λέει ότι "η αμερικανική βοήθεια είναι μια σανίδα σωτηρίας για τον αγώνα της Ουκρανίας να κρατήσει μακριά την ήττα". Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πομπωδώς εξαγγελθείσα αντεπίθεση που απέτυχε πέρυσι, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες. Ακόμα και πολλοί ίδιοι Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν ανοιχτά για το γεγονός ότι αυτός ο ενορχηστρωμένος από το ΝΑΤΟ πόλεμος δι' αντιπροσώπων είναι μια προσπάθεια να σπρώξουν τον ουκρανικό λαό στον αφανισμό. Απλώς δεν υπάρχει άλλη βιώσιμη εξήγηση, καθώς οι στρατηγοί στο Πεντάγωνο και τις Βρυξέλλες γνωρίζουν σίγουρα τα πραγματικά στοιχεία, γι' αυτό και ακόμη και ορισμένα από τα πιο πιστά τάγματα των νεοναζί αρνούνται τώρα να πολεμήσουν τον ρωσικό στρατό.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail