Η ΕΕ θα πατάξει το ρωσικό σκιώδη στόλο δεξαμενόπλοιων

pixabay / gerholdt
Freepen.gr - Οι νέες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας στοχεύουν τον σκιώδη στόλο δεξαμενόπλοιων

Η 14η δέσμη κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας θα επηρεάσει τον σκιώδη στόλο των ρωσικών δεξαμενόπλοιων, δήλωσε ο Σουηδός εκπρόσωπος Τομπάιας Μπίλστρομ πριν από τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, αναφέρει το Reuters.

Ο αξιωματούχος δε διευκρίνισε πώς ακριβώς η ένωση πρόκειται να καταπολεμήσει αυτές τις προμήθειες ρωσικού πετρελαίου. Ο επικεφαλής του σουηδικού υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε την απαγόρευση της εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου. Οι προμήθειες ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην ΕΕ δεν απαγορεύονται.

Ο σκιώδης στόλος αναφέρεται σε δεξαμενόπλοια που δε συνδέονται επίσημα με τη Ρωσία, αλλά λειτουργούν υπό τον έλεγχό της. Επιτρέπουν την προμήθεια πετρελαίου και πετρελαιοειδών σε τιμές υψηλότερες από το ανώτατο όριο που είχαν θέσει οι δυτικές χώρες.

Οι εκπρόσωποι της G7 δήλωσαν τον Φεβρουάριο ότι αναζητούσαν τρόπους να ασκήσουν πίεση στον ρωσικό σκιώδη στόλο, ώστε τα πλοία του είτε να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του ανώτατου ορίου τιμών είτε να υπαχθούν σε κυρώσεις. Η τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανέφερε πως οι προσπάθειες αυτές ήταν άκαρπες, καθώς το ρωσικό πετρέλαιο θα μπορούσε ακόμη να εξαχθεί σε τιμές υψηλότερες των 60 δολαρίων ανά βαρέλι.

* Πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail