Αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών μίλησε για τη συμμετοχή Γάλλων πρακτόρων στις μάχες για τη Μαριούπολη

RIA Novosti / Ilya Pitalev
Freepen.gr - Γάλλοι πράκτορες θα μπορούσαν να βρίσκονται στα στρατεύματα της Ουκρανίας από την αρχή της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, μεταξύ άλλων και κατά τη διάρκεια των μαχών για τη Μαριούπολη τον Φεβρουάριο του 2022, δήλωσε στο RIA Novosti ο πρώην αστυνομικός και πρώην υπάλληλος της γαλλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας πληροφοριών Nicolas Cinquini.

Ο Cinquini, ο οποίος τώρα αναζητά πληροφορίες για Γάλλους που συμμετείχαν στις μάχες από την πλευρά της Ουκρανίας, δήλωσε ότι τον ενδιαφέρει το θέμα από την αρχή της ειδικής επιχείρησης.

"Με ενδιέφερε η μάχη στη Μαριούπολη το Φεβρουάριο του 2022, όπου παρατήρησα ίχνη γαλλικής εμπλοκής. Μια ένδειξη ήταν η απόλυση στις 30 Μαρτίου 2022 του στρατηγού Eric Vido, επικεφαλής της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών (DRM), η οποία διαχειρίζεται τους δορυφόρους παρακολούθησης, γεγονός που με οδήγησε στην υποψία πως άτομα που είχαν προσληφθεί από τη γαλλική κυβέρνηση είχαν περικυκλωθεί στην πόλη τον ίδιο μήνα", αποκάλυψε.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο στρατηγός Vidot, ο οποίος διορίστηκε επικεφαλής της γαλλικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών τον Σεπτέμβριο του 2021, απομακρύνθηκε από τη θέση του "λόγω λανθασμένων υπολογισμών κατά την ανάλυση" της κατάστασης πριν από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία και λόγω υποτίμησης των δυνάμεων της Μόσχας.

Ο Cinquini ανακάλυψε τότε πως πολλοί Γάλλοι είχαν ταξιδέψει οικειοθελώς στην Ουκρανία για να πολεμήσουν από την αρχή της σύγκρουσης.

"Επέκτεινα την έρευνά μου στους Γάλλους που εντοπίστηκαν σε όλο το πεδίο της μάχης στο Ντονμπάς και την Ουκρανία και έκανα αυτή τη θλιβερή ανακάλυψη", προσθέτει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail