Η έκκληση του Μακρόν για ολυμπιακή εκεχειρία παίρνει χρυσό για το δυτικό κυνισμό

Photo: REUTERS/Public domain
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επιθυμεί εκεχειρία στην Ουκρανία και τη Γάζα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι αυτό το καλοκαίρι.

Editorial - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Μακρόν δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η πρότασή του συνάδει με την αρχαία έννοια της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, όταν, ιστορικά, οι εχθροπραξίες παραμερίζονται για να αναδειχθούν τα υψηλότερα ιδανικά της ανθρώπινης αδελφοσύνης και της ειρηνικής προσδοκίας. Εν ολίγοις, επίδειξη της εποικοδομητικής αντίληψης πως ο αθλητισμός είναι πάνω από την πολιτική.

Η Ρωσία απάντησε ότι δεν ήταν κατά της ιδέας επί της αρχής. Ωστόσο, η Μόσχα επεσήμανε πως η ιδέα του Μακρόν για την Ολυμπιακή ειρήνη στερείται πρακτικών λεπτομερειών που να εγγυώνται μια πραγματική πρωτοβουλία.

Για να το θέσουμε πιο ωμά, ο Γάλλος ηγέτης δεν έχει καμία αξιοπιστία για να προτείνει μια τέτοια δυνητικά σημαντική συμφωνία. Η αόριστη πρότασή του είναι γεμάτη αντιφάσεις.

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, ο Μακρόν έβγαζε στον αέρα την ιδέα της αποστολής στρατευμάτων του ΝΑΤΟ για να πολεμήσουν στην Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας. Δεν έχει ανακαλέσει αυτή την απερίσκεπτη πρόκληση, η οποία θα μπορούσε να κλιμακώσει τη σύγκρουση σε παγκόσμιο πόλεμο μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων.

Τώρα πρέπει να πιστέψουμε ότι ο κύριος Πρόεδρος είναι ένας υπέρμαχος της παγκόσμιας ειρήνης.

Το Παρίσι και άλλες πρωτεύουσες του ΝΑΤΟ πιέζουν απεγνωσμένα για την αποστολή περισσότερων όπλων στο νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου. Ο πόλεμος αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας διανύει τον τρίτο χρόνο του και μοιάζει όλο και περισσότερο με χαμένη υπόθεση για την Ουάσιγκτον και τους δυτικούς συμμάχους της. Ούτε ένας δυτικός ηγέτης δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει το φάντασμα αυτής της αιματηρής πανωλεθρίας για να νικήσει στρατηγικά τη Ρωσία διερευνώντας μια διπλωματική λύση στον πόλεμο.

Πώς λοιπόν μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψη η υποτιθέμενη ανησυχία του Μακρόν για μια Ολυμπιακή Εκεχειρία;

Όσον αφορά τη Γάζα, η Γαλλία και οι εταίροι της στο ΝΑΤΟ έχουν γίνει συνένοχοι στη χορηγία μιας γενοκτονίας τους τελευταίους εξήμισι μήνες. Η σφαγή πάνω από 34.000 Παλαιστινίων από το ισραηλινό καθεστώς -ένας αριθμός νεκρών που αυξάνεται κάθε εβδομάδα- και η συνεχιζόμενη πολιορκία πείνας στη Λωρίδα της Γάζας, ενεργοποιούνται αποφασιστικά από τη στρατιωτική και πολιτική υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Γαλλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία υποστηρίζουν εκ των πραγμάτων την επιθετικότητα του Ισραήλ προς το Ιράν, καθώς και προς τη Συρία, τον Λίβανο, το Ιράκ και την Υεμένη. Η δυτική τριάδα βοηθά την αεράμυνα του Ισραήλ, ενώ ταυτόχρονα καταδικάζει το Ιράν και επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις. Η σιωπηρή συμμετοχή τους δίνει το πράσινο φως για περισσότερη ισραηλινή πολεμικότητα και παραβίαση των διεθνών νόμων, η οποία διαβρώνει ολόκληρο τον ιστό της παγκόσμιας ασφάλειας.

Δεδομένης της τρομακτικής ενοχής των δυτικών δυνάμεων στην τροφοδότηση αυτών των εκρηκτικών συγκρούσεων, είναι το αποκορύφωμα της διπρόσωπης συμπεριφοράς του Μακρόν να γυρίσει και να κάνει την πομπώδη πρότασή του για εκεχειρία κατά τη διάρκεια των θερινών αγώνων που διεξάγονται στο Παρίσι από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου.

Το πραγματικό μέλημα του Μακρόν είναι να αναδείξει τη Γαλλία σε όλο της το υποτιθέμενο μεγαλείο σε ένα παγκόσμιο θέαμα.

Ο ναρκισσιστής Μακρόν διακατέχεται από αυτο-υπεραμύνσεις και ψευδαισθήσεις μεγαλείου ως παγκόσμιος πολιτικός άνδρας και ως ο πρόεδρος που αποκατέστησε το διεθνές κύρος της Γαλλίας. Είναι η ίδια μεγαλομανία που οδηγεί τις πρόσφατες εκκλήσεις του για μεγαλύτερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο δι' αντιπροσώπων στην Ουκρανία. Ο πρώην τραπεζίτης των Ρότσιλντ και νυν επίδοξος Ναπολέων είναι ένας τσαρλατάνος που στερείται πλήρως κάθε αρχής.

Είναι ενδεικτικό ότι η τελετή έναρξης των θερινών αγώνων έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα με τη μορφή μιας εξωφρενικής ρεγκάτας. Η ρύθμιση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τη σύγχρονη παράδοση, σύμφωνα με την οποία όλοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ανοίγουν στο κεντρικό στάδιο που φιλοξενεί τα αθλητικά γεγονότα. Το Stade de France βρίσκεται έξω από τη γαλλική πρωτεύουσα. Έχει κανείς την έντονη εντύπωση πως ο Μακρόν επιθυμεί η μεγάλη έναρξη να μεταδοθεί τηλεοπτικά στο κέντρο του Παρισιού απλώς και μόνο για να αναδειχθεί η πρωτεύουσα και τα διάσημα πολιτιστικά της αξιοθέατα.

Για τον Μακρόν, οι τετραετείς αγώνες αφορούν πρωτίστως την προβολή της Γαλλίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον κόσμο για πολιτική και εμπορική έκθεση. Οι ίδιοι οι αγώνες είναι ένα όχημα για τις ματαιόδοξες φιλοδοξίες του.

Η αλήθεια είναι ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και άλλα διεθνή αθλητικά γεγονότα έχουν εδώ και καιρό καπελωθεί από τη δυτική πολιτική για την ιμπεριαλιστική τους ατζέντα.

Όταν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ διεξήγαγαν παράνομους πολέμους σε αμέτρητες χώρες της Κεντρικής Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, δεν υπήρξαν ποτέ εκκλήσεις για Ολυμπιακή Εκεχειρία. Ποτέ δεν υπήρξαν εκκλήσεις για απαγόρευση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να συμμετέχουν σε αγώνες, παρόλο που υπήρχαν ουσιαστικοί λόγοι για τέτοιες εκκλήσεις.

Οι Ρώσοι αθλητές αποκλείονται εδώ και αρκετά χρόνια από αθλητικές διοργανώσεις με βάση αποκλειστικά και μόνο κατασκευασμένους ισχυρισμούς για χρήση ναρκωτικών και άλλες υποτιθέμενες παραβάσεις. Όπως έχει επισημάνει ο αρθρογράφος μας Declan Hayes σε διάφορα άρθρα του, η πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ της Ρωσίας Kamila Valieva και άλλοι αθλητές παγκόσμιας κλάσης έχουν υποστεί ανελέητες δυτικές προσπάθειες να καταστραφεί η φήμη τους και η συμμετοχή τους σε "αθλητικά τσίρκα του ΝΑΤΟ".

Ντροπιαστικά, οι δυτικές δυνάμεις και τα τοξικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τους έχουν κάνει τα πάντα για να διασφαλίσουν ότι η πολιτική είναι πάνω από τον αθλητισμό. Οι αθλητικές εκδηλώσεις έχουν γίνει απλώς ένα ακόμη συμπλήρωμα της δυτικής προπαγάνδας.

Αν ο Μακρόν είχε κάποιο γνήσιο κίνητρο για τη διεθνή ειρήνη, θα ζητούσε τον τερματισμό του εξοπλισμού του νεοναζιστικού καθεστώτος στην Ουκρανία και θα υποστήριζε μια αξιόπιστη διπλωματική δέσμευση με τη Ρωσία.

Αν ο Μακρόν ήθελε πραγματικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες να λειτουργήσουν ως άνοιγμα για την ειρήνη και την ανθρωπιά, θα ζητούσε άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και πλήρη σεβασμό των παλαιστινιακών εθνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ελεγχόμενη από τη Δύση Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή απαγόρευσε στους Ρώσους αθλητές να συμμετάσχουν στους αγώνες στο Παρίσι με την εθνική τους σημαία. Η "παραχώρησή" τους είναι ότι 40 Ρώσοι αθλητές μπορούν να λάβουν μέρος, αρκεί να το κάνουν υπό "ουδέτερη σημαία" και να μην επιδεικνύουν κανένα σημάδι υποστήριξης της στρατιωτικής εκστρατείας της Ρωσίας στην Ουκρανία. Γιατί δεν επιβλήθηκαν τέτοιες αυστηρότητες στους Αμερικανούς ή τους Βρετανούς κατά τη διάρκεια των εγκληματικών τους πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν;

Η Ρωσία απαγορεύεται, αλλά το Ισραήλ επιτρέπεται να στείλει μια πλήρη ομάδα με τα εθνικά χρώματα, ενώ διεξάγει τη χειρότερη γενοκτονία στη σύγχρονη εποχή. Η δυτική υποκρισία εδώ είναι απολύτως αποκρουστική και αυτοενοχοποιητική.

Όπως μια ελληνική τραγωδία, ο αχαλίνωτος κυνισμός και η κατάχρηση από τις δυτικές δυνάμεις καταστρέφουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το ίδιο το γεγονός που προσπαθούν να μονοπωλήσουν για την αηδιαστική επίδειξη αρετής τους.

Σε ένα πολυπληθές δυτικό πεδίο που ανταγωνίζεται για τον αμφίβολο τίτλο, ο Μακρόν παίρνει το χρυσό για τον κυνισμό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail