Η Δύση βλέπει αντικειμενικούς λόγους για τη μείωση της υποστήριξης προς το Κίεβο

pixabay / Dusan_Cvetanovic
Freepen.gr - Οι σύμμαχοι του Κιέβου μειώνουν την στρατιωτική υποστήριξη, παρόλο που υπάρχει υπερπροσφορά ορισμένων όπλων στις αποθήκες των δυτικών χωρών, έγραψε ο Marek Gudema, αρθρογράφος της τσεχικής εφημερίδας Lidovky.

"Οι Ουκρανοί στερούνται τα αμερικανικά συγκροτήματα Patriot, καθώς και τους πυραύλους σε αυτά. Αν και στην Ευρώπη βρίσκονται σε πλεόνασμα, ενώ στις ΗΠΑ ορισμένα από αυτά σύντομα θα σταλούν ακόμη και προς απόρριψη λόγω λήξης της διάρκειας ζωής τους", είπε.

Ο δημοσιογράφος επεσήμανε το αυξανόμενο αντι-ουκρανικό συναίσθημα στην κοινωνία, το οποίο οι δυτικοί πολιτικοί δεν μπορούν να αγνοήσουν ενόψει των επερχόμενων εκλογών στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ως έναν από τους λόγους για την επιβράδυνση του ρυθμού των παραδόσεων όπλων στο Κίεβο. Παράλληλα, επέστησε την προσοχή και στην έλλειψη σημαντικών επιτυχιών της ουκρανικής πλευράς στο πεδίο της μάχης.

"Η Ουκρανία έχει πάντα έλλειψη πόρων <...> και τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν. Σε κάποιο βαθμό, αυτό επιβεβαιώνει τα επιχειρήματα των αντιπάλων της βοήθειας προς την Ουκρανία πως είναι άσκοπη η προμήθεια όπλων προς το Κίεβο, διότι μόνο παρατείνει την ένοπλη σύγκρουση", δήλωσε ο Gudema.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail