Το ΝΑΤΟ 75 χρόνια μετά... Μια πολεμική μηχανή που έχει περάσει προ πολλού την ημερομηνία λήξης της

© Photo: REUTERS
Αυτή η εβδομάδα σηματοδοτεί την 75η επέτειο από την ίδρυση του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 1949. Ο οργανισμός έχει καταστεί παγκόσμιος κίνδυνος για την ειρήνη και την ασφάλεια και θα έπρεπε να είχε διαλυθεί πριν από 30 και πλέον χρόνια, όταν υποτίθεται ότι έληξε ο Ψυχρός Πόλεμος. Το γεγονός πως η συμμαχία δε διαλύθηκε μαρτυρά ότι ο πραγματικός της σκοπός ήταν πάντα να χρησιμεύσει ως όπλο για τον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δυτικό ιμπεριαλισμό.

Editorial - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Μόλις τέσσερα χρόνια μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου -της μεγαλύτερης καταστροφής στην παγκόσμια ιστορία- και μέσα στα ερείπια μιας κατεστραμμένης Ευρώπης και Ασίας, ο δυτικός ιμπεριαλισμός επανεφευρίσκει και πάλι τις μοχθηρές εσωτερικές του δυνάμεις.

Σχεδόν 30 εκατομμύρια πολίτες της Σοβιετικής Ένωσης είχαν πεθάνει στα χέρια της ναζιστικής Γερμανίας. Και όμως, παρά τη φρίκη και το κακό του πολέμου, οι δυτικές δυνάμεις ήταν απασχολημένες με την αναδιαμόρφωση των στρατιωτικών τους δυνάμεων για να αντιμετωπίσουν και πάλι τη Σοβιετική Ένωση. Με την ήττα της ναζιστικής πολεμικής μηχανής σε μεγάλο βαθμό από τον Σοβιετικό Κόκκινο Στρατό, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές καινοτόμησαν ένα νέο εργαλείο με τη μορφή του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

Η προδοσία και η προδοσία δεν αφορούσαν μόνο το σοβιετικό λαό. Όλη η ανθρωπότητα υποβλήθηκε για άλλη μια φορά στα πολεμοκάπηλα σχέδια και τις ανάγκες μιας παγκόσμιας ελίτ υπό το δυτικό ιμπεριαλισμό.

Ο διακηρυγμένος σκοπός του ΝΑΤΟ ήταν να υπερασπιστεί την Ευρώπη από τη σοβιετική επίθεση. Η ίδια προσποίηση υπάρχει σήμερα στον ισχυρισμό ότι η συμμαχία υπερασπίζεται την Ουκρανία από τη ρωσική πολεμική ενέργεια.

Η απόδειξη της πραγματικής λειτουργίας του ΝΑΤΟ αποδεικνύεται από το γεγονός πως ο οργανισμός δε διαλύθηκε το 1991 όταν διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση. Στα 33 χρόνια που ακολούθησαν, το στρατιωτικό μπλοκ διπλασίασε τα μέλη του σε 31 έθνη. Η Ρωσία αντικατέστησε τη Σοβιετική Ένωση ως η δυτικά καθορισμένη απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης. Αλλά μια τέτοια λογική ανατρέπει την πραγματικότητα στο κεφάλι της. Το ΝΑΤΟ υπήρχε πάντα ως επιθετικό εργαλείο του δυτικού ιμπεριαλισμού. Όταν η ναζιστική Γερμανία απέτυχε να κάνει τη δουλειά της κατάκτησης της Σοβιετικής Ένωσης, το ΝΑΤΟ ανέλαβε σιωπηρά το έργο αυτό, και όταν η Σοβιετική Ένωση εξαφανίστηκε, ο νέος εχθρός της ευκολίας έγινε η Ρωσική Ομοσπονδία.

Πριν από είκοσι πέντε χρόνια, ο άξονας του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ προχώρησε σε μια καίρια αλλαγή βήματος, όταν βομβάρδισε μονομερώς την πρώην Γιουγκοσλαβία σε μια τολμηρή επίθεση που βασίστηκε στη διπροσωπία και τα ψέματα (ως συνήθως). Εκείνη η παράνομη στρατιωτική επέμβαση ήταν το άνοιγμα μιας νέας φάσης του δυτικού ιμπεριαλισμού που σνομπάρισε κατάφωρα το διεθνές δίκαιο και τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Την ίδια χρονιά, το 1999, η συμμαχία του ΝΑΤΟ άρχισε την ταχεία επέκτασή της αποκτώντας νέα μέλη σε όλη την Ανατολική Ευρώπη μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας.

Έχοντας συντρίψει τους νομικούς περιορισμούς κατά του πολέμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι τους στο ΝΑΤΟ ξεκίνησαν ένα όργιο επιθετικότητας και μιλιταρισμού τις επόμενες τρεις δεκαετίες, εισβάλλοντας και σαμποτάροντας αμέτρητες χώρες και εξαπολύοντας παγκόσμια προβλήματα τρομοκρατίας, εκτοπισμού, φτώχειας και μαζικής μετανάστευσης.

Το 2007, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εκφώνησε μια σημαντική ομιλία στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, στην οποία προειδοποίησε για το επαπειλούμενο χάος και τις συγκρούσεις από τον αχαλίνωτο δυτικό μιλιταρισμό.

Την επόμενη χρονιά, το 2008, η συμμαχία του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι θα δεχόταν την Ουκρανία και τη Γεωργία στις τάξεις της. Καμία από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες δεν έχει ακόμη ενταχθεί στο μπλοκ, αλλά για τη Μόσχα, μια τέτοια κίνηση έχει από καιρό οριοθετηθεί ως απαράδεκτη κόκκινη γραμμή.

Η επέκταση του ΝΑΤΟ μέχρι το κατώφλι της Ρωσίας δεν είναι κάποια ad hoc αθώα εξέλιξη. Πρόκειται για ένα σκόπιμο σχέδιο επίθεσης με στόχο την στρατηγική ήττα της Ρωσίας για την κατάκτηση του φυσικού της πλούτου από τον δυτικό ιμπεριαλισμό.

Ο πόλεμος δι' αντιπροσώπων στην Ουκρανία που ξέσπασε το Φεβρουάριο του 2022 προετοιμάζεται εδώ και δεκαετίες. Αναμφισβήτητα, η επιθετικότητα δεν ανάγεται απλώς στο πραξικόπημα στο Κίεβο που χρηματοδοτήθηκε από τη CIA το 2014, ούτε στις έγχρωμες επαναστάσεις στην Ουκρανία μετά το 1991. Η εχθρότητα της Δύσης κατά της Ρωσίας ήταν η γενεσιουργός αιτία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που γεννήθηκε από τη δυτική χορηγία της ναζιστικής Γερμανίας να επιτεθεί στη Σοβιετική Ένωση. Στον ψυχρό πόλεμο που ακολούθησε μέχρι σήμερα, το ΝΑΤΟ υπήρξε το όργανο της επίθεσης.

Επομένως, δεν αρκεί να υποστηρίζουμε ότι το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να είχε διαλυθεί όταν έληξε ο Ψυχρός Πόλεμος. Φυσικά, θα έπρεπε, διότι θα έπρεπε να είχε γίνει προφανής ο πραγματικός σκοπός του. Ο πιο λογικός ισχυρισμός είναι πως το ΝΑΤΟ δε θα έπρεπε ποτέ να είχε δημιουργηθεί εξαρχής, επειδή ήταν πάντα ένας πολεμικός οργανισμός που εξυπηρετούσε το δυτικό ιμπεριαλισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Η οργάνωση είναι εγγενώς για την πολεμική παραγωγή. Εξ ορισμού, έχει τρομοκρατικό σκοπό, να υποκινεί τον πόλεμο, να δικαιολογεί τον πόλεμο και να μη σταματά ποτέ να προωθεί τον πόλεμο, επειδή ο δυτικός ιμπεριαλισμός δεν μπορεί ποτέ να συνυπάρξει με ειρηνικές σχέσεις μεταξύ των εθνών.

Το ΝΑΤΟ έχει πουληθεί στο δυτικό κοινό και στον υπόλοιπο κόσμο ως κάποιου είδους διεθνής υπηρεσία ασφαλείας. Η ίδια εξαπάτηση έχει χρησιμοποιηθεί από τον αμερικανικό μιλιταρισμό και όλες τις άλλες δυτικές ιμπεριαλιστικές περιπέτειες. Πόσο οργουελιανό μπορεί να γίνει; Ειρήνη σημαίνει πόλεμος, ασφάλεια σημαίνει χάος και απειλές, και τάξη βασισμένη σε κανόνες σημαίνει κυριαρχία και εκμετάλλευση.

Κατ' αρχάς, το μπλοκ του ΝΑΤΟ παραβίαζε πάντα τα Ηνωμένα Έθνη και την υποτιθέμενη υπεροχή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Επιπλέον, οι αξιώσεις του ΝΑΤΟ ως φορέα επιβολής της ασφάλειας ήταν προφανώς παράλογες για οποιονδήποτε με κριτική ικανότητα. Το γιατί αυτές οι προσδοκίες δεν έγιναν ευρύτερα αντιληπτές και δεν απορρίφθηκαν ως μια θρασύτατη απάτη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο τεράστιο σύστημα προπαγάνδας των δυτικών μέσων ενημέρωσης που πωλούν παράνομους πολέμους και επιθετικότητα ως κάποιου είδους ευγενή σκοπό. Φανταστείτε να πιστεύετε ότι εκατομμύρια άνθρωποι εξοντώθηκαν σε πολέμους υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για τη δημοκρατία και την ελευθερία! Αυτό δεν είναι δυστοπική φαντασίωση. Συνέβη στην πραγματικότητα και συνεχίζει να συμβαίνει, από την Κορέα μέχρι το Βιετνάμ, από την πρώην Γιουγκοσλαβία μέχρι το Ιράκ, από την Ουκρανία μέχρι τη Γάζα, και πολλές άλλες φρικαλεότητες εκτός αυτού.

Ωστόσο, ο πόλεμος δι' αντιπροσώπων στην Ουκρανία έχει περάσει ένα μοιραίο Ρουβίκωνα. Ο κόσμος μπορεί επιτέλους να δει πως ο άξονας του ΝΑΤΟ είναι μια κραυγαλέα απάτη που θέτει σε κίνδυνο τη διεθνή ειρήνη με την αδυσώπητη επιθετικότητα και τα τοξικά ψέματά του. Δεν πρόκειται μόνο για τη Ρωσία. Οποιοδήποτε έθνος αποφασίσει να αντισταθεί στη δυτική επιθυμητή ηγεμονία είναι πιθανό να βρεθεί στο στόχαστρο μιας επίθεσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ ως νομική κάλυψη για έναν διεθνή συνασπισμό.

Ο δυτικός ιμπεριαλισμός είναι μια κυρίαρχη παγκόσμια δύναμη για τουλάχιστον 500 χρόνια, σύμφωνα με την κυριαρχία του δυτικού καπιταλισμού. Ο επικεφαλής ηγεμόνας έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου και η σειρά διαδοχής έχει προκαλέσει αμέτρητους πολέμους και περιόδους καταστροφής. Ο τελευταίος δυτικός ηγεμόνας είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά η αυτοκρατορία τους καταρρέει μαζί με τη δυσλειτουργική, καταχρεωμένη οικονομία τους. Το μπλοκ του ΝΑΤΟ έχει επεκταθεί για να γίνει μια δυσκίνητη, υπερτροφική αυτοκρατορική μηχανή που έχει σταματήσει στην πορεία της από τη Ρωσία στην Ουκρανία. Ο Ναπολέων, οι Βρετανοί, το Τρίτο Ράιχ, και τώρα η αμερικανοκρατούμενη συλλογική Δύση.

Αυτή η ιστορική ήττα του δυτικού ιμπεριαλισμού βρίσκεται σε ένα κοσμοϊστορικό τελικό σημείο. Ο καπιταλισμός υπό αμερικανική ηγεσία έχει χρεοκοπήσει και είναι ανεπανόρθωτος. Αυτό καθιστά την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ έναν πολύ επικίνδυνο ασταθή "πολλαπλασιαστή" του αμερικανικού μιλιταρισμού. Θα διακινδυνεύσει έναν απελπισμένο τελικό παγκόσμιο πόλεμο ή το αποτρόπαιο δυτικό σύστημα θα αναθεωρηθεί με ασφάλεια από την πλειοψηφία των ανθρώπων που το απεχθάνονται;

Η ημερομηνία λήξης του ΝΑΤΟ έχει περάσει για τα καλά. Η Ρωσία το πλήρωσε αυτό. Εναπόκειται στους λαούς των δυτικών κρατών να διασώσουν κάτι πιο εποικοδομητικό και δημοκρατικό από το καπνισμένο ναυάγιο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail