Αναλυτής: η κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή έχει δείξει την ανικανότητα των διεθνών θεσμών

ΑΡ Photo / Sam Μednick
Freepen.gr - Η κλιμάκωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή δείχνει την αδυναμία των παγκόσμιων θεσμών να προστατεύσουν το διεθνές δίκαιο, δήλωσε στο RIA Novosti ο πολιτικός επιστήμονας Eduardo Meneses από τον Ισημερινό.

"Αυτό που συνέβη σε αυτή την κλιμάκωση της βίας, και το Ιράν το έχει καταστήσει σαφές, σχετίζεται με την αποτυχία των διεθνών θεσμών να προστατεύσουν το διεθνές δίκαιο", είπε.

"Έχουν περάσει περισσότεροι από έξι μήνες που έχουν δείξει πως ο ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι εντελώς ανίκανοι να κάνουν κάτι για τη γενοκτονία που λαμβάνει χώρα στην Παλαιστίνη. Λίγους μήνες αργότερα υπήρξε μια δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά τώρα βλέπουμε ότι ακόμη και αυτή η δήλωση δεν ήταν πραγματικά αποτελεσματική", πρόσθεσε ο εμπειρογνώμονας.

Σύμφωνα με τον Meneses, το Ισραήλ δεν έχει τιμωρηθεί για την επίθεση εναντίον του ιρανικού προξενείου επειδή "παίρνει μια θέση που ενδιαφέρει τις ΗΠΑ και την Ευρώπη να συνεχίσουν να κυριαρχούν στους πόρους που υπάρχουν στη Μέση Ανατολή, όπως το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο".

Ο πολιτικός αναλυτής δήλωσε πως η μόνη πιθανή λύση στη σύγκρουση είναι ένα στρατιωτικό και οικονομικό εμπάργκο στο Ισραήλ και ο τερματισμός της υποστήριξης των ΗΠΑ και της Ευρώπης προς τον στρατό της χώρας.

"Αυτή είναι η μόνη λύση που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για πραγματικές διαπραγματεύσεις, για να σταματήσει η γενοκτονία και ο εποικισμός των παλαιστινιακών εδαφών", δήλωσε ο εμπειρογνώμονας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail