Ο Άξονας της Αντίστασης αυξάνει την πίεση στο Ισραήλ

Freepen.gr - Ο Άξονας της Αντίστασης υπό την ηγεσία του Ιράν έχει αυξήσει την πίεση στο Ισραήλ για τον συνεχιζόμενο πόλεμο κατά του κινήματος Χαμάς και άλλων παλαιστινιακών ένοπλων ομάδων στη Λωρίδα της Γάζας, σημειώνει το southfront.press.

Ο πόλεμος έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε περισσότερους από 33.000 Παλαιστίνιους και έχει τραυματίσει πάνω από 75.000 άλλους. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες ήταν γυναίκες και παιδιά. Παρά το βαρύ ανθρώπινο κόστος από την παλαιστινιακή πλευρά, το Ισραήλ δεν έχει μέχρι στιγμής επιτύχει κανέναν από τους δηλωμένους στόχους του πολέμου.

Η Χαμάς και άλλες παρατάξεις εξακολουθούν να επιδεικνύουν σθεναρή αντίσταση. Αυτό κατέστη σαφές στις 7 Απριλίου, όταν τέσσερα μέλη των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) σκοτώθηκαν και αρκετά άλλα τραυματίστηκαν στην περιοχή αλ-Ζάνα, κοντά στη νότια πόλη Χαν Γιουνίς της Γάζας, σε μια πολύπλοκη ενέδρα που είχαν στήσει μαχητές της Χαμάς. Ο θάνατος των τεσσάρων ανέβασε τον απολογισμό των Ισραηλινών στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε χερσαίες επιχειρήσεις στη λωρίδα σε 260. Περισσότεροι από 1.550 άλλοι έχουν τραυματιστεί, μέχρι στιγμής.

Λίγο μετά την ενέδρα, οι IDF ανακοίνωσαν ότι η 98η Μεραρχία Αλεξιπτωτιστών απέσυρε όλες τις ταξιαρχίες της από το Χαν Γιουνίς, συμπεριλαμβανομένης της ταξιαρχίας Καταδρομών που υπέστη τις τελευταίες απώλειες. Αυτό επανέφερε την πόλη υπό τον έλεγχο της Χαμάς.

Εκτός από τις αποτυχίες του στη Γάζα, οι IDF συνεχίζουν να αγωνίζονται εναντίον της Χεζμπολάχ στο μέτωπο με το Λίβανο. Η ομάδα κλιμάκωσε τις επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες. Στις 6 Απριλίου, ένα ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος μάχης Hermes 900 καταρρίφθηκε από τη Χεζμπολάχ. Στις 7 Απριλίου, η ομάδα εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες κατά της έδρας της διοίκησης αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας των IDF στους στρατώνες Keila καθώς και κατά της βάσης πυραύλων και πυροβολικού στον οικισμό Yoav, που βρίσκονται και οι δύο στα κατεχόμενα συριακά Υψίπεδα του Γκολάν.

Το Ισραήλ αντιμετωπίζει επίσης όλο και περισσότερες επιθέσεις από την Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ (ΙΡΙ). Η ομάδα εξαπέλυσε τουλάχιστον 17 επιθέσεις εναντίον στόχων στο Ισραήλ, κυρίως βάσεις των IDF και υποδομές, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας και πυραύλους κρουζ μεταξύ 2 και 10 Απριλίου.

Η πιο αξιοσημείωτη επίθεση του IRI έγινε στις 8 Απριλίου, όταν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εκτόξευσε η ομάδα αναχαιτίστηκε από μια κορβέτα κλάσης Sa'ar 6 πάνω από το λιμάνι του Eilat στο νότιο Ισραήλ. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος απείχε προφανώς μόλις δευτερόλεπτα από το να χτυπήσει το πολεμικό πλοίο.

Η κλιμάκωση από τον Άξονα της Αντίστασης έρχεται καθώς οι IDF προετοιμάζονται για πιθανό ιρανικό χτύπημα στο έδαφός τους σε απάντηση στο ισραηλινό χτύπημα της 1ης Απριλίου στην ιρανική πρεσβεία στη συριακή πρωτεύουσα, Δαμασκό, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε ανώτερα στελέχη του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης.

Η Τεχεράνη φαίνεται να είναι αποφασισμένη να απαντήσει στο χτύπημα. Η μόνη διέξοδος για το Ισραήλ μπορεί να είναι να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα και να αποσύρει τα εναπομείναντα στρατεύματά του από τη Λωρίδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail