Η Ουγγαρία προετοιμάζεται για παρατεταμένο πόλεμο στην Ουκρανία

(Attila Polyák/Magyar Nemzet)
Freepen.gr - Η ουγγρική κυβέρνηση προετοιμάζεται για τη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία με την υπόθεση ότι ο πόλεμος δε θα τελειώσει σύντομα, γράφει η magyarnemzet.hu.

"Η αλλαγή είναι αρνητική. Βρισκόμαστε σε μια πολύ επικίνδυνη περίοδο. Οι επόμενοι έξι μήνες θα είναι καθοριστικοί για το αν ο κόσμος οδεύει προς τον πόλεμο ή την ειρήνη", δήλωσε ο υπουργός Gergely Gulyás.

Ο κορυφαίος αξιωματούχος δήλωσε πως υπάρχουν περισσότερα κακά νέα από ό,τι καλά και πιστεύει ότι η Ευρώπη οδεύει προς περισσότερο πόλεμο και όχι προς λιγότερο.

"Ο πολεμικός πυρετός έχει εξαπλωθεί από τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών στους κορυφαίους πολιτικούς της ηπείρου. Οι κορυφαίοι πολιτικοί της Ευρώπης γνωστοποιούν ότι θα στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία, παρόλο που αυτό αποτελούσε προηγουμένως κόκκινη γραμμή. (...) Το ΝΑΤΟ έχει μέχρι στιγμής μόνο σχολιάσει τα όσα συμβαίνουν εκεί, αλλά δεν έχει γίνει μέρος της σύγκρουσης, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο επέμβασης με τον κίνδυνο ενός παγκόσμιου πολέμου. Εάν η στρατιωτική δύναμη του ΝΑΤΟ αναπτυχθεί στην Ουκρανία, αυτό ενέχει έναν κίνδυνο που πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος. Αυτή ήταν η θέση της Συμμαχίας μέχρι τώρα", δήλωσε ο Gulyás.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να δημιουργήσει ένα ταμείο 100 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο της αποστολής του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για να βοηθήσουν στη στρατιωτική εκπαίδευση και να συντονίσουν τις προμήθειες όπλων. Ο Gulyás προειδοποίησε πως η κόκκινη γραμμή της αποστολής στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία έχει ήδη αρχίσει να θολώνει.

Η Ουγγαρία ανησυχεί σοβαρά για αυτές τις εξελίξεις και βλέπει το ΝΑΤΟ ως αμυντική και όχι επιθετική συμμαχία, σύμφωνα με τον Gulyás. Η ουγγρική κυβέρνηση πιστεύει ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στον πόλεμο και πως χρειάζεται κατάπαυση του πυρός.

Πρέπει να προετοιμαστούμε για έναν παρατεταμένο πόλεμο

Η ουγγρική κυβέρνηση έχει επίσης εξετάσει τις συνέπειες μιας περιόδου πολέμου για την ουγγρική οικονομία. Ο Gulyás δήλωσε ότι η πιο σημαντική απόφαση θα ληφθεί από τους Αμερικανούς και πως ο κόσμος θα είναι διαφορετικός αν κερδίσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι επόμενοι έξι μήνες θα είναι κρίσιμοι, είπε, με πολλά να εξαρτώνται από το ποιος θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το Νοέμβριο. Για το λόγο αυτό, η ουγγρική κυβέρνηση δε θα καταθέσει τροπολογία για τις δαπάνες πριν από τις 5 Νοεμβρίου.

Ο Gulyás δήλωσε επίσης ότι η θέση της κυβέρνησης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ είναι πως η Ουγγαρία πρέπει να μείνει έξω από τον πόλεμο και πιστεύει ότι η χώρα έχει το δικαίωμα να επιβάλει αυτό το πρότυπο στο υπόλοιπο ΝΑΤΟ, καθώς η συμμαχία βασίζεται στην ομόφωνη λήψη αποφάσεων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail