Μπορεί η Ευρώπη να λύσει ρεαλιστικά τη μεταναστευτική κρίση;

pixabay / geralt

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα χαιρέτισε το πρόσφατα εγκεκριμένο μεταναστευτικό σύμφωνο ως ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Τα λόγια της έδειξαν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της έλαβε μια απόφαση που έθεσε το ζήτημα της μετανάστευσης σε ένα πλαίσιο που είναι αποδεκτό από όλους τους κατοίκους της ηπείρου.

Bogár László - magyarhirlap.hu / Παρουσίαση Freepen.gr

Αλλά αυτό δε θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα. Αξίζει ίσως να αναλογιστούμε λίγο τι έχει συμβεί και τι ακριβώς αφορά το μεταναστευτικό σύμφωνο που έχει πλέον συμφωνηθεί. Η λέξη "σύμφωνο" σημαίνει "συμφωνία", οπότε θα πρέπει να υποθέσουμε ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα συμβιβασμό στον οποίο όλοι μπορούν να συμφωνήσουν. Αλλά αυτό που έχει προκύψει στην πραγματικότητα δεν είναι ένα σύμφωνο, αλλά μια υπαγόρευση που επιβλήθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη από το παγκόσμιο κυρίαρχο σύστημα.

Δεν μπορεί να είναι διαφορετικά, όταν όχι μόνο δεν έχει δημιουργηθεί μια ενιαία αφήγηση για τη μετανάστευση, αλλά οι κυρίαρχες ελίτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκαναν και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να τοποθετήσουν το ζήτημα της μετανάστευσης στο ίδιο ψευδές ερμηνευτικό πλαίσιο και να το περιγράψουν με το ίδιο ψευδές σύνολο εννοιών που εμπόδισαν τη δημιουργία όχι μιας υπαγόρευσης, αλλά ενός πραγματικού συμφώνου.

Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο και τα μεγάλα ζητήματα που επηρεάζουν τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, όπως η μετανάστευση, η κλιματική αλλαγή, ο κορωνοϊός και η σύγκρουση, η οποία επιφανειακά φαίνεται να είναι ένας ρωσο-ουκρανικός πόλεμος, κυριαρχούνται από ψευδείς αφηγήσεις. Την πλήρη απόρριψη αυτού του αφηγήματος ανακοίνωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορεί να αποφασίσει ό,τι θέλει, αλλά η Ουγγαρία δε θα το εφαρμόσει.

Αλλά, υπάρχει περίπτωση να υπάρξει συμφωνία για το μεταναστευτικό που να βασίζεται σε μια πραγματική αφήγηση; Αν κοιτάξουμε μόνο την πολιτικοτεχνική επιφάνεια, οι αντιδράσεις δείχνουν ότι δεν υπάρχει τεχνική δυνατότητα, πόσο μάλλον ουσιαστική λύση.

Ωστόσο, εν μέσω του ανεμοστρόβιλου των ψευδών αφηγήσεων, αυτή η προσέγγιση έχει μέχρι στιγμής καταφέρει να εμφανιστεί μόνο στο επίπεδο των κενών υποσχέσεων. Η πιο βαθιά αιτία της μόνιμης παγκόσμιας μεταναστευτικής κρίσης είναι πως τα κοινωνικά, οικονομικά, οικολογικά και πολιτιστικά πρότυπα αναπαραγωγής της "τριηπειρωτικής ζώνης", δηλαδή της Λατινικής Αμερικής, της Νότιας Ασίας και της Αφρικής, έχουν διαστρεβλωθεί τόσο πολύ από τη βίαιη λεηλασία της Δύσης, ώστε οι καταστροφικές συνέπειες πέφτουν τώρα πίσω στον κόσμο του ευρωπαϊκού χριστιανού λευκού ανθρώπου, που επίσης βρίσκεται σε εκφυλιστική πορεία.

Το καταστροφικό δίκτυο των παγκόσμιων ΜΚΟ προσπαθεί ανειλικρινά και ψευδώς να "λύσει" αυτό το ιστορικό χάος που δημιούργησε το παγκόσμιο σύστημα εξουσίας, "απελευθερώνοντας" πλήρως τις συνέπειες αυτού του ιστορικού χάους που δημιούργησε ο λευκός αποικιοκράτης και "επαναφέροντάς" το πίσω στην Ευρώπη.

Η κριτική τους για το παρόν σύμφωνο δείχνει ότι δεν το έχουν πετύχει ακριβώς αυτό, αλλά ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία πως όχι μόνο δεν έχουν εγκαταλείψει αυτή τη φιλοδοξία αλλά θα κάνουν πιο βάναυσες προσπάθειες από ποτέ για να το πετύχουν. Οι εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα δείξουν τι πιθανότητες έχουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail