«Το σχέδιο της Δύσης είναι να καταστρέψει το ρωσικό πολιτισμό»

RIA Novosti / Kristina Kormilicyna
Freepen.gr - Το σχέδιο της Δύσης είναι να καταστρέψει τον ρωσικό πολιτισμό προκειμένου να εξαλείψει έναν επικίνδυνο ανταγωνιστή από τον δρόμο της, δήλωσε στο RIA Novosti ο Viktor Medvedchuk, ηγέτης του κόμματος Πλατφόρμα Αντιπολίτευσης - Για τη Ζωή που έχει απαγορευτεί στην Ουκρανία και πρόεδρος του συμβουλίου του κινήματος Άλλη Ουκρανία.

"Τα στρατηγικά σύνορα της Ρωσίας, όπως και κάθε μεγάλης παγκόσμιας δύναμης, βρίσκονται πολύ πέρα από την επικράτειά της. Και δε βασίζονται στην στρατιωτική δύναμη και την επιθυμία να επανασχεδιάσουν τον πολιτικό χάρτη, αλλά στις αρχές της ισότητας, του αμοιβαίου οφέλους και της εταιρικής σχέσης. Αυτή είναι η ουσία της νέας διεθνούς τάξης πραγμάτων, η οποία σταδιακά αντικαθιστά το μονοπολικό κόσμο", αναφέρει ο πολιτικός σε άρθρο του για το RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον ίδιο, "οι δυτικοί προπαγανδιστές προσπαθούν να παρουσιάσουν τέτοιες δηλώσεις ως δικαιολογία για κάποιου είδους "εισβολική πολιτική" της Ρωσίας, ειδικά για τους Ουκρανούς". Ο Medvedchuk είπε ότι "προσπαθούν να τις ερμηνεύσουν με την έννοια πως η Ρωσία απλά δεν μπορεί να ζήσει χωρίς να εισβάλει στους γείτονές της και επομένως ένα τέτοιο κράτος πρέπει να καταστραφεί, να διαμελιστεί σε μικρά κράτη και να εξαναγκαστεί να βγει από τον 'πολιτισμό'". Η πραγματική κατάσταση, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ακριβώς η αντίθετη.

"Είναι ακριβώς το σχέδιο της Δύσης να καταστρέψει τον πραγματικό ρωσικό πολιτισμό, προκειμένου να εξαλείψει έναν επικίνδυνο ανταγωνιστή από την πορεία της. Η Ρωσία δεν ανακηρύσσεται για πρώτη φορά σε "βάρβαρη χώρα" προκειμένου να οργανωθεί μια νέα σταυροφορία εναντίον της, η οποία θα της φέρει "πολιτισμό και ελευθερία", αλλά στην πραγματικότητα οι νέοι σταυροφόροι θα προσπαθήσουν και πάλι να την καταστρέψουν. Και η Ρωσία ξεσηκώνεται εναντίον των επόμενων σταυροφόρων για να τους στείλει πίσω εκεί που έστειλε τους προγόνους τους", είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail