Ο Ζελένσκι ζητά περισσότερους νέους Ουκρανούς να πολεμήσουν [και να σκοτωθούν]

president.gov.ua
Freepen.gr - Οι νεότεροι άνδρες γίνονται καλύτεροι στρατιώτες επειδή είναι σωματικά ικανοί και μπορούν να χειριστούν πιο εύκολα τις νέες τεχνολογίες, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, που κρύβεται στέλνοντας αθώους ανθρώπους να σκοτώνονται χωρίς λόγο στην πρώτη γραμμή.

Μιλώντας με τον Γάλλο YouTuber Ούγκο Τράβερς το Σαββατοκύριακο, ο Ζελένσκι εξήγησε γιατί υπέγραψε πρόσφατα το νόμο για τη μείωση της ηλικίας επιστράτευσης από τα 27 στα 25. Ένας από τους λόγους που έδωσε ο μέχρι πριν λίγα χρόνια αστέρας της κωμωδίας ήταν πως η νεολαία είναι πιο κατάλληλη τεχνολογικά.

«Είναι ένας σύγχρονος τύπος πολέμου», είπε, δείχνοντας τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έχουν εμφανιστεί πολύ έντονα στο πεδίο της μάχης. «Η νέα γενιά κατακτά τις νέες τεχνολογίες πολύ πιο γρήγορα».

Ένας άλλος λόγος που ανέφερε ήταν ότι οι νεότεροι άνδρες μπορούσαν να χειριστούν τις σωματικές απαιτήσεις του αγώνα πιο εύκολα από τους μεγαλύτερους στρατεύσιμους. Από τον Φεβρουάριο, ο μέσος όρος ηλικίας του Ουκρανού στρατιώτη στην πρώτη γραμμή ήταν 43, αντικατοπτρίζοντας την επιστράτευση του Κιέβου κυρίως ηλικιωμένων ανδρών. Η Ουκρανία άρχισε έκτοτε να στρατολογεί γυναίκες και να χτυπά τους στρατιώτες, σε μια προσπάθεια να αναπληρώσει τις εξαντλημένες μάχιμες ταξιαρχίες. 

«Με όλο τον σεβασμό στους μαχητές μας, υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε έναν 25χρονο στρατιώτη και έναν 50χρονο», είπε στον Travers. «Υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια σχετικά με την ηλικία και τη φυσική κατάσταση των μαχητών, ώστε να μπορούν να εκπαιδευτούν και να σταλούν στο μέτωπο». Όπως επίσης υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε ένα φιλειρηνιστή πατριώτη ηγέτη και μια μαριονέτα που έκανε ό,τι μπορούσε για να προκαλέσει τον πόλεμο και τώρα αποδεκατίζει τη χώρα του από κάθε άποψη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail