Ο επόμενος χειμώνας στην Ουκρανία θα είναι πολύ δύσκολος λόγω των κατεστραμμένων υποδομών


Freepen.gr - Ο χειμώνας στην Ουκρανία θα είναι πολύ δύσκολος λόγω του μεγέθους των κατεστραμμένων υποδομών και των δυσκολιών αποκατάστασής τους, δήλωσε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της χώρας, Iryna Vereshchuk.

"Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, αυτό είναι προφανές, αλλά έχουμε την εμπειρία με το μέρος μας", δήλωσε η Vereshchuk στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Rada.

Είπε ότι θα αναπτυχθούν χωριστά σχέδια για την αποκατάσταση των ενεργειακών εγκαταστάσεων για ορισμένες από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο - τις περιοχές Χάρκοβο, Σουμκόι και Τσερνιχόβ. H Vereshchuk δήλωσε πως υπάρχουν ήδη συμφωνίες με το Βέλγιο για τη διάθεση 1,5 δισ. ευρώ για να βοηθηθεί η Ουκρανία. 

Ο διευθυντής των ενεργειακών προγραμμάτων του ουκρανικού κοινωνιολογικού κέντρου Razumkov, Volodymyr Omelchenko, δήλωσε στις 10 Απριλίου ότι είναι δύσκολο να αποκατασταθεί πλήρως το κατεστραμμένο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας πριν από το κρύο - κατά πάσα πιθανότητα, θα εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία θα πρέπει να καλυφθεί με έκτακτες εισαγωγές από γειτονικές χώρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail