Η Ρωσία αξιολογεί τον αντίκτυπο ενδεχόμενης κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων από τις ΗΠΑ

Freepen.gr - Η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ρωσίας δε θα επηρεαστεί εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα δεσμευμένα περιουσιακά της στοιχεία, δήλωσε την Παρασκευή στους δημοσιογράφους η διοικητής της Τράπεζας της Ρωσίας Elvira Nabiullina.

«Όσον αφορά την πιθανή κατάσχεση των αποθεμάτων μας σε χρυσό και συνάλλαγμα, δε θα έχει καμία επίπτωση στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, καθώς έχουμε σταματήσει τις συναλλαγές με αυτά εδώ και πολύ καιρό, δεν τα χρησιμοποιούμε», δήλωσε η Nabiullina σε συνέντευξη Τύπου.

Η Τράπεζα της Ρωσίας διαφοροποιεί τα συναλλαγματικά της αποθέματα εδώ και αρκετά χρόνια και επί του παρόντος πραγματοποιεί πράξεις με αποθέματα που δεν επηρεάζονται από τις κυρώσεις, πρόσθεσε η ίδια.

«Αυτό θα βοηθήσει στο μετριασμό των κινδύνων χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, εάν προκύψουν, αλλά επί του παρόντος δεν υπάρχουν τέτοιες απειλές», τόνισε η επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail