Κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών: Η Κίνα πρέπει να καταλάβει αν οι ΗΠΑ είναι εταίρος ή εχθρός της

pixabay / ilhamtakim0612
Freepen.gr - Το αν η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι εταίροι ή αντίπαλοι είναι ένα θεμελιώδες ζήτημα στο οποίο δεν μπορούν να γίνουν λάθη, δήλωσε εκπρόσωπος του Τμήματος Βόρειας Αμερικής και Ωκεανίας του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών σε ενημέρωση ενόψει της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στην Κίνα.

"Το αν η Κίνα και οι ΗΠΑ είναι τελικά εταίροι ή αντίπαλοι είναι ένα θεμελιώδες ζήτημα στο οποίο δεν μπορούν να γίνουν ανεπανόρθωτα λάθη", δήλωσε ο διπλωμάτης, τον οποίο επικαλείται η Κρατική Τηλεόραση της Κίνας.

Είπε ότι η αντιπαλότητα μεταξύ των μεγάλων χωρών δε θα λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η Κίνα, οι ΗΠΑ και ο κόσμος.

"Η Κίνα και οι ΗΠΑ είναι δύο μεγάλες χώρες, δεν μπορούν να μην κρατούν επαφή, να μην επικοινωνούν και πολύ περισσότερο δεν μπορούν να εμπλακούν σε αντιπαράθεση", τόνισε ο διπλωμάτης.

Νωρίτερα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών και το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφεραν πως ο Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την Κίνα από τις 24 έως τις 26 Απριλίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail