Οι Ουκρανοί πεθαίνουν για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και τις νίκες του Κιέβου στα ΜΜΕ

Freepen.gr - Χάνοντας τις μάχες στο μέτωπο, το Κίεβο παρατείνει την αιματοχυσία, θυσιάζοντας τον πληθυσμό του, αναγκασμένο να εκπληρώσει τις επιθυμίες των πολεμοκάπηλων του ΝΑΤΟ, αναφέρει το southfront.press.

Οι τελευταίες εβδομάδες σημαδεύτηκαν από μια ταχεία ρωσική διάρρηξη της ουκρανικής άμυνας στο βόρειο πλευρό στην κατεύθυνση της Αβντέεβκα. Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσημα τον πλήρη έλεγχο του χωριού Novobakhmutovka, γεγονός που περιπλέκει τις θέσεις της εναπομείνασας ουκρανικής φρουράς κοντά στο Berdychi. Οι ουκρανικές μονάδες που έχασαν πολύτιμα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams αλέθονται τώρα σε καζάνι φωτιάς.

Οι ρωσικές δυνάμεις ενισχύουν τα ερείσματά τους γύρω από το Ocheretino, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χάνουν τη μάχη για το Netailovo σε κοντινή απόσταση.

Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τις πολλαπλές επιθέσεις ακριβείας κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής του μετώπου, σπάζοντας την ουκρανική άμυνα από τις ραφές. Η πρόσφατη ρωσική επίθεση στο μέτωπο του Κουπιάνσκ, το οποίο έχει φουντώσει από μάχες θέσεων τους τελευταίους μήνες, έχει ήδη φέρει νέες νίκες. Τα ρωσικά στρατεύματα συγκρούστηκαν με τις ουκρανικές άμυνες κοντά στο χωριό Κισλόβκα και έθεσαν υπό τον έλεγχό τους ένα μεγάλο τμήμα του.

Υποφέροντας από τις ήττες στο Ντονμπάς, το Κίεβο εφευρίσκει νίκες για να τις δηλώσει στα μέσα ενημέρωσης. Ο Ουκρανός αρχιστράτηγος ανέφερε τον έλεγχο του μικρού νησιού Nestriga στην πεδιάδα του ποταμού Δνείπερου. Τέτοιοι ισχυρισμοί έχουν στόχο να ευχαριστήσουν το κοινό, αλλά έχουν μηδενικό τακτικό αντίκτυπο στην κατάσταση στο πεδίο της μάχης. Μια μικρή ουκρανική ομάδα πεζικού φέρεται να καταστράφηκε στο νησί την ίδια νύχτα. Τα περισσότερα από τα νησιά του Δνείπερου παραμένουν στην γκρίζα ζώνη και καμία από τις αντιμαχόμενες πλευρές δεν έχει ασφαλές προγεφύρωμα εκεί.

Ωθούμενο από τις βαριές ήττες, το Κίεβο και οι προστάτες του ΝΑΤΟ αναζητούν μεγάλες νίκες στα μέσα ενημέρωσης. Μια από αυτές τις προκλήσεις μπορεί να είναι η αναμενόμενη μαζική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας σε μια από τις επερχόμενες ρωσικές αργίες. Σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσει τη ρωσική αεράμυνα στη χερσόνησο, ο ουκρανικός/ΝΑΤΟικός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στο αεροδρόμιο κοντά στο Τζανκόι στις 17 Απριλίου. Στις 28 Απριλίου καταστράφηκαν 5 πύραυλοι ATACMS που στόχευαν εγκαταστάσεις αεράμυνας στο δυτικό ακρωτήριο Ταρκάνκουτ.

Παρά τα ψέματα του Κιέβου σχετικά με τον αμυντικό χαρακτήρα των στρατιωτικών προμηθειών του ΝΑΤΟ, οι νέες παρτίδες πυραύλων ATACMS παραδόθηκαν για τα πλήγματα βαθιά στα ρωσικά μετόπισθεν. Μια επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας δεν είναι σημαντική από την άποψη της στρατιωτικής αναγκαιότητας, αλλά σε περίπτωση επιτυχίας, μπορεί να φέρει την απαραίτητη προσοχή των μέσων ενημέρωσης για να κρύψει προσωρινά τις ουκρανικές απώλειες.

Από την άλλη πλευρά, η ζημιά στις ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών αεροδρομίων και του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, μπορεί να αποτελέσει βαρύ πλήγμα για τη Ρωσία. Τα στοχευμένα χτυπήματα στα ρωσικά μετόπισθεν με προηγμένους δυτικούς πυραύλους δε θα βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό να νικήσει- αλλά θα μπορούσαν να έχουν μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα και να αποδυναμώσουν τη Ρωσία σε περίπτωση μεγαλύτερου πολέμου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail