Το Ιράν προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι μια ισραηλινή απάντηση θα προκαλέσει σκληρά αντίποινα

Sergey Karpukhin/TASS
Freepen.gr - Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν δήλωσε ότι η Τεχεράνη έχει προειδοποιήσει την Ουάσιγκτον πως οποιαδήποτε νέα ισραηλινή επίθεση θα προκαλέσει σκληρά και αποφασιστικά αντίποινα.

Ο υπουργός έκανε τη δήλωση αυτή καθώς συνομιλούσε τηλεφωνικά με τον Κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία αναρτήθηκε στο Telegram.

"Κοινοποιήσαμε μια σαφή προειδοποίηση στον Λευκό Οίκο ότι σε περίπτωση προκλήσεων και επανάληψης τρομοκρατικών επιθέσεων κατά της ασφάλειας και των συμφερόντων του Ιράν, η απάντηση της Τεχεράνης και οι επακόλουθες ενέργειες θα είναι αποφασιστικές, άμεσες και μεγάλου μεγέθους", δήλωσε ο Αμπντολαχιάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ιρανός υπουργός ενημέρωσε επίσης τον Κινέζο ομόλογό του για "τις διπλωματικές προσπάθειες και τα νόμιμα μέτρα που λαμβάνουν οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις κατά της αυθάδειας του ισραηλινού καθεστώτος και της επίθεσης στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό".

Ο Wang Yi δήλωσε πως "η Κίνα καταδίκασε έντονα το χτύπημα στην ιρανική διπλωματική αποστολή και πιστεύει ότι οι ενέργειες αυτές παραβιάζουν και αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο".

"Η Κίνα και η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν είναι στρατηγικοί εταίροι", δήλωσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail