Ζαχάροβα: Οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας αυξάνουν τον κίνδυνο στρατιωτικών επεισοδίων


Freepen.gr - Οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας αυξάνουν τους κινδύνους πιθανών στρατιωτικών επεισοδίων, δήλωσε στο RIA Novosti η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

"Η συμμαχία συνεχίζει την πρακτική στρατιωτική εξερεύνηση ενός άλλοτε ουδέτερου κράτους, ενός έγκυρου συμμετέχοντος στις συζητήσεις για την ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας. Οι αναφερόμενοι ελιγμοί κοντά στα σύνορα της Ρωσίας αυξάνουν τους κινδύνους πιθανών στρατιωτικών επεισοδίων", δήλωσε η Zakharova.

Η διπλωμάτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επικείμενη πρακτική των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο έδαφος της Φινλανδίας αποτελεί μέρος ενός υβριδικού πολέμου κατά της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την ίδια, η Μόσχα από την πλευρά της παρακολουθεί στενά τις "επιθετικές ενέργειες της συλλογικής Δύσης".

"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πολιτικού και στρατιωτικο-τεχνικού χαρακτήρα για την αντιμετώπιση των απειλών κατά της αμυντικής ικανότητας της χώρας μας", κατέληξε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail