Κανείς δεν είναι πρόθυμος να ενταχθεί στον ουκρανικό στρατό - στρατιώτης που έχασε το πόδι του

Global Look Press / Juan Moreno
Freepen.gr - Η φυγοστρατία στην Ουκρανία έχει πάρει ακραίες μορφές, δήλωσε ένας στρατιώτης που υπηρετεί στο διαβόητο νεοναζιστικό σύνταγμα Azov στο τοπικό ειδησεογραφικό δίκτυο TSN. «Κυριολεκτικά κανείς» δεν είναι πρόθυμος να πάει στην πρώτη γραμμή του μετώπου, δήλωσε ο στρατιώτης.

Ο άνδρας, ο οποίος αναγνωρίστηκε μόνο με το πολεμικό του παρατσούκλι «Νίκο», δήλωσε πως συνεχίζει να πολεμά παρά τον τραυματισμό του και την απώλεια του ποδιού του στη μάχη, επειδή απλώς δεν υπάρχει κανείς να τον αντικαταστήσει.

«Κανείς δεν είναι πρόθυμος να ενταχθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στις μέρες μας», δήλωσε στο TSN.

Οι άνθρωποι «κάνουν ό,τι τους κατέβει» για να αποφύγουν την επιστράτευση, συμπεριλαμβανομένης της «κολύμβησης στον ποταμό Tisza και του πνιγμού τους εκεί», δήλωσε ο στρατιώτης. Αναφερόταν σε πρόσφατες αναφορές για δεκάδες άνδρες που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία και να αποφύγουν την στράτευση εν μέσω της σύγκρουσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail