Συνταγματάρχης Γουίλκερσον: Οι επιτυχίες της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης μπορεί να της επιτρέψουν να καταλάβει την Οδησσό

ukrinform.net
Freepen.gr - Η Ρωσία κερδίζει στο πεδίο της μάχης και γι' αυτό μπορεί να πάρει περισσότερα εδάφη από όσα είχε αρχικά σχεδιάσει, συμπεριλαμβανομένης της Οδησσού, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του επιτελείου του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, συνταγματάρχης Λόρενς Γουίλκερσον, σε συνέντευξή του στο κανάλι Dialogue Works στο Youtube.

Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε τα λόγια του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ότι η πτώση της Ουκρανίας θα ήταν σοβαρότερη καταστροφή για τις ΗΠΑ από την ήττα στο Βιετνάμ.

"Πρώτον, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι Βρετανοί πρωθυπουργοί - νυν και πρώην - είναι ηλίθιοι. Δεύτερον, η αναλογία του Μπόρις Τζόνσον είναι παράλογη. Το Βιετνάμ είναι μακράν μια επιτυχημένη χώρα. Το Βιετνάμ ήταν ένα στρατηγικό λάθος των ΗΠΑ και των συμμάχων τους", σημείωσε ο Wilkerson.

Όταν ρωτήθηκε από τον οικοδεσπότη πώς μια τέτοια δήλωση του Τζόνσον σχετίζεται με την απουσία της αρχικής πρόθεσης της Ρωσίας να καταλάβει ολόκληρη την επικράτεια της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των δυτικών τμημάτων της, ο συνταγματάρχης απάντησε ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάζει λόγω των επιτυχιών των ρωσικών στρατευμάτων.

"Από την στιγμή που κερδίζουν, μπορεί να καταλάβουν λίγο περισσότερο έδαφος από ό,τι αρχικά ήθελαν. Φοβάμαι πρώτα απ' όλα για την Οδησσό", προειδοποίησε.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, εάν η Ρωσία καταλάβει την πόλη, θα έχει ένα από τα καλύτερα λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα, γεγονός που θα αποτελέσει αναμφισβήτητο στρατηγικό πλεονέκτημα στις σχέσεις της με τα μέλη του ΝΑΤΟ. Ο συνταγματάρχης σημείωσε επίσης ότι η Ουκρανία θα συνεχίσει να χάνει όλο και περισσότερα εδάφη καθώς η σύγκρουση συνεχίζεται.

"Όπως είπα, είμαστε ανόητοι που επιτρέπουμε να συνεχιστεί αυτό", κατέληξε ο Wilkerson.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail